Hírek


Vízkár-elhárítási értekezlet az árvízi felkészülés jegyében
2017. március 24. 18:33

Vízkár-elhárítási koordinációs értekezletet tartott március 24-én a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, melynek keretében az együttműködő és társszervek is tájékoztatást adtak a vizek kártételei elleni feladataikról.

Életet mentettek a sárvári tűzoltók
2017. március 24. 12:49

Sikeres újjáélesztést hajtott végre március huszonnegyedikén reggel a sárvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság két tűzoltója: a laktanya mellett lévő buszpályaudvaron lett rosszul egy idős ember, a segítségére siető testvérpár a parancsnokságon elhelyezett félautomata defibrillátorral mentette meg a férfi életét.

Az idén is hatszáz millió forintra pályázhatnak az önkéntesek
2017. március 24. 10:20

A központi költségvetésben a tavalyihoz hasonlóan hatszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből ötszáz millió forintot az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmilliót pedig a mentőszervezetek között osztanak szét. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező egyesületeknek április 24-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Közgyűlés a Jánosházi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél
2017. március 24. 09:40

A hétvégén éves közgyűlését tartotta a Jánosházi ÖTE, ahol az elmúlt esztendőt Németh István parancsnok és Uti Tibor elnök értékelte.

Tűz és veszélyes anyag kiszabadulása – Külső Védelmi Terv gyakorlat Répcelakon
2017. március 24. 09:34

2017. március 22-én Répcelakon, a település jóváhagyott Külső Védelmi Tervében rögzített feladatok begyakorlása céljából a város önkormányzata, a katasztrófák elleni védekezésben résztvevő együttműködő szervek és a Vas Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság teljeskörű gyakorlatot szervezett.

Tovább folytatja a katasztrófavédelem a kisiskolások tűzvédelmi tájékoztatását
2017. március 24. 09:28

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálata 2017. március 22-én az Oladi Általános Iskolában folytatta az általános iskolás gyermekek tűzvédelmi felkészítését. A felkészítés sorozat a tavalyi évben kezdődött.

Leállt a felvonó – Liftből mentési gyakorlaton a szombathelyi tűzoltók
2017. március 23. 15:58

A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szervezésében a beavatkozó állomány speciális képzése zajlik a napokban Szombathelyen.

Ellenőrző gyakorlatot tartott a Körmendi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság
2017. március 23. 08:00

2017. március 20-án Szentgotthárdon egy ipari üzem területén tartott éjszakai parancsnoki ellenőrző gyakorlatot a Körmendi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság.