Hírek


Új tűzoltókat fogadtak
2017. február 15. 10:56
Február 15-én kettő új tűzoltó kolléga kezdi meg a szolgálatot a Szombathelyi és a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői a mai napon fogadták az újonc kollégákat.

Február 14-én tettek tiszthelyettesi esküt a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban frissen végzett tűzoltó kollégák, akik immár a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok állományát erősítik. Kurucz Csaba és Virág Balázs tű. őrmesterek a napokban állnak szolgálatba.

Az őrmestereket Seper András tű. ezredes, igazgatóhelyettes, valamint Dr. Unger István tű. ezredes, gazdasági igazgatóhelyettes köszöntötte a megyei igazgatóság kirendeltségei vezetőinek jelenlétében.

Útravalóul az igazgatóhelyettes arra hívta fel a kollégák figyelmét, hogy a képzéseken elsajátított ismeretek jó alapot jelentenek ugyan az induláshoz, de a folyamatos tanulás elengedhetetlen a jó munkához, hiszen a szakmát, a feladatok szakszerű és biztonságos végrehajtását a gyakorlatban lehet igazán kitanulni, melyhez jó műhelyek lesznek a tűzoltó-parancsnokságok. Arra bátorította őket, hogy forduljanak bizalommal a tapasztalt kollégákhoz, ne féljenek kérdezni, hisz ez a fejlődés forrása.

A köszöntőt és a parancs átadását követően a tűzoltóparancsnokok körbevezették a kollégákat a leendő szolgálati helyeiken a szombathelyi és sárvári tűzoltó laktanyákban, megismertették őket az állománnyal, valamint a rájuk váró feladatokkal.

Fotó: Egyed László tű. alezredes Vas MKI


 

Kapcsolódó képek:

Új tűzoltókat fogadtak Új tűzoltókat fogadtak Új tűzoltókat fogadtak
>>> További képek a galériában <<<