Hírek


Huszonötödször is ifjúsági verseny
2017. március 02. 09:16
Huszonötödik alkalommal hirdetik meg a felmenő rendszerű országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt. Az 5-13. évfolyamos diákok két korcsoportban, négyfős csapatokban indulnak el az országos elsőségért, a végső döntőt hagyományosan a tűzoltó-rendőr napi rendezvényen tartják majd.

Az ifjúsági versenyt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, a Magyar Tűzoltószövetséggel, az Országos Polgárőrszövetség, a Rádiós Segélyhívó és infokommunikációs Országos Egyesülettel, a Magyar Vöröskereszttel és más szakmai szervezetekkel együttműködésben hirdeti meg.

Az általános és középiskolás kategóriában induló csapatok saját korcsoportjuknak megfelelően, játékos formában – elméletben és gyakorlatban – bizonyítják, mi mindent tanultak a tanév során a veszélyhelyzetekről, mennyire jártasak saját maguk és mások mentésében.

A felkészülést segítő anyagok:

 A felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny szabályzata és további információk a katasztrófavédelmi igazgatóságok honlapjain, illetve a www.katasztrofavedelem.hu és a  www.mpvsz.hu honlapon érhetőek el.

Vas megyében a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2017. április 6-án, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2017. április 7-én, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2017. április 10-én rendezi a helyi szintű versenyeket, ahonnét az első három helyezett általános iskolai valamint az első két helyezett középiskolai csapat jut a területi döntőbe. A 2017. április 12-én megrendezésre kerülő területi katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt megnyerő általános és középiskolai csapat részvételt nyer és képviseli megyénket a az Országos Rendőr- és Tűzoltónap központi rendezvényének keretén belül lebonyolítandó országos döntőn.

Fotó: Szombathely Katasztrófavédelmi Kirendeltség


 

Kapcsolódó képek:

Huszonötödször is ifjúsági verseny Huszonötödször is ifjúsági verseny