Hírek


A XIV. RSOE - Szent Flórián – emléktúra kiírása
2017. április 18. 10:53
2017. május 19 – 21-én tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, és az RSOE Vas Megyei Szervezete az RSOE - Szent Flórián emléktúrát a tűzoltók és más tüzes mesterségek védőszentjének tiszteletére.

Az idei túra – hagyományainkhoz híven - egy vízi, egy gyalogos és egy kerékpáros túranapból áll.

A túra bármely napja teljesíthető önállóan is vagy együttesen.

A túrára önállóan nevezhet bármely nagykorú személy, kiskorúak indulására csak szülői felügyelettel van lehetőség. A víztúrára a hajók korlátozott száma miatt csak 85 fő jelentkezését tudjuk elfogadni, a jelentkezés sorrendjében.

A túrára a nevezési díjat nem szedünk, azonban akik az evezést is választják kb. 3000 Ft költséggel, (hajók, evezők, mentőmellények bérleti díja, hajószállítás. kikötési díj,), plusz a szállásdíjjal számolhat. A hajók bérleti díját a regisztrációkor szedjük össze, a szállásdíjat mindenki egyénileg rendezi.

A túrára nevezést csak on-line, a vas.mki@katved.gov.hu e-mail címen vagy a http://floritura.uw.hu/index.php oldalon keresztül fogadunk el! A nevezésre 2017. április 20. 0900 és 2017. május 12. 1200 között van lehetőség.

A túrán való részvételnek feltétele:

            1. nap: ÚSZNI TUDÁS!!!
            2. nap: átlagos fizikai állóképesség.
            3. nap: saját kerékpár + személyi igazolvány vagy útlevél. (kerékpár kölcsönzése nem áll módunkban)

Az idei túrán a régi visszatérő túratársaknak már ismert helyszínen állandó táborhely lesz (Rábagyarmat, Berek Sátorozó hely, http://berek.vizitura.net/), így nem szükséges a naponkénti költözködés, csomagszállítás. A túrán résztvevők szállása saját sátorban, hálózsákban történik, ezekről mindenkinek önállóan kell gondoskodni. A sátordíj (1500 Ft/fő/éj a helyszínen egyénileg a táborhelyet üzemeltető Huszár Ferenc úr részére fizetendő.

Étkezés: a táborhelyen csak a hozott étel elfogyasztására van lehetőség (tűzrakó hely van), bolt, kocsma a faluban található kb. 1,5 km-re a tábortól. Étterem 8 km-en belül kettő is található.

A túra programja:

1. túranap: Vízitúra a Rába folyó egy izgalmas szakaszán (természetesen amennyiben a vízállás nagysága miatt ez veszélyes lenne, úgy sajnos a víztúra elmaradhat) Rábagyarmatról Csákánydoroszlóra (kb. 15 fkm).

A továbbra is fenn kell tartanunk: ha valaki előzetesen leadta a jelentkezését a vízitúrára, és akadályoztatása, visszalépése esetén a túra előtti 3. nap (2017. május 16.) 16 óráig nem jelzi felénk telefonon, hogy mégsem tud részt venni, a bérleti díjat az esetben kénytelenek leszünk beszedni tőle, ugyanis a költségek nagy részét a hajók szállítása jelenti, amely már a túra előtti napon megtörténik!

2. túranap: Gyalogtúra A túra két távon (30 és 60 km) zajlik. A túra zömében jól járható kijelölt turista útvonalakon halad. Indulás a rábagyarmati táborhelyről, 09.00-kor. Mindkét táv a tábortól délre indul át Rábagyarmaton. A faluból a kelet felé tartó Mária úton megy a Rába partján a Lúgos-patakig, majd ott a rövidebb táv a kék jelzésen délre a patak mentén haladva Kondorfa településénél elhagyja kék jelzést és északnak fordulva visszatér Rábagyarmatra.

A hosszú táv (ez most tényleg különösen hosszú!!) a Lúgos-patakot elérve átkel rajta, majd Hegyhátszentmárton, Ivánc, Felsőmarác, Szőce, Őrimagyarósd, Hegyhátszentjakab, Szaknyér, Kisrákos, Ispánk, Őriszentpéter, Kondorfa településeket érintve jut vissza Rábagyarmatra. (térkép: Őrség turista térkép).

3. túranap: Kerékpártúra A kerékpártúrán való részvétel feltétele a személyi igazolvány vagy útlevél és a közúti közlekedésre alkalmas kerékpár megléte, és a KRESZ vonatkozó előírásainak betartása. A táborhelyről Csörötnek, Rönök, Rönök-Szent Imre templom (államhatár), Inzenhof, Unterberg, Kleinmürbisch, Güssing (Németújvár), Urbersdorf, Strem, Hagensdorf, Luising (államhatár), Kemestaródfa, Csákánydoroszló, Gasztony, Rátót útvonalon (kb 60 km, kisforgalmú műúton, esetleg kavicsos mezőgazdasági úton).

A túrát teljesítők emléklapot kapnak.

A túrával kapcsolatban további információk szerezhetőek telefonon a túra szervezőitől valamint a http://vas.katasztrofavedelem.hu weblapon.

Poór Balázs           20/350-99-56

Lengyel Lajos       20/933-41-83

A jelentkezést

2017. április 20. 0900 -kor indítjuk,

2017. május 12. 1200 -kor zárjuk le a http://vas.katasztrofavedelem.hu oldalon.

A gyalog- és a kerékpártúrára a helyszínen is el tudunk fogadni jelentkezést.

Szombathely, 2017. április 17.