Hírek


Óvodások látogatása
2017. május 16. 15:17
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt figyelmet fordít az ifjúságnevelésre. Ebből adódóan folyamatosan várjuk az óvodások, iskolások látogatásait, ezzel is segítve a nevelői munkát.

Az idei évben is fontos célkitűzés, hogy az ifjúság a lehető legfiatalabb korban megismerkedjen a tűzzel, annak használatával, illetve az ebben rejlő veszélyekkel. Az óvodákban elindított felkészítések mellett fontos része a tudatos állampolgárrá nevelésnek, hogy laktanyai látogatás formájában az ifjúság megismerkedhessen a tűzoltói élet mindennapjaival, hivatásunk szépségeivel.

Május 15-én az Aréna utcai Óvoda csoportja tett látogatást a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon. A kollégák szívesen kalauzolták végig a gyermekeket a laktanya útvesztőiben, megmutatták a tűzoltóautókat, a fecskendők eszközeit.

Az óvodások megtanulták, miért piros a tűzoltóautó, mire jó a sziréna, és mikor használják a tűzoltók. Mindemellett természetesen megtanulták a legfontosabb szabályt: hogyan és milyen számon kell értesíteni a tűzoltókat, ha baj van.

A látogatás végére mindegyik gyermek harsogta, hogy a tűzoltóság száma a 105.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a továbbiakban is várja az óvodás, iskolás csoportokat egy interaktív, játékos ismerkedésre, melynek során szakembereink segítenek a preventív magatartás, az egymásért és környezetünkért felelős gondolkodás kialakításában.

Fotó: Kiss Péter tű. százados Vas MKI

 


 

Kapcsolódó képek:

Óvodások látogatása Óvodások látogatása Óvodások látogatása