Hírek


Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat 2017. I. féléves továbbképzése
2017. május 16. 18:25
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeleti osztálya első féléves továbbképzést tartott a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat állományának.

A képzés keretében Dénes Károly tű. őrnagy, főügyeleti osztályvezető tartott előadást. Az előadáson a helyismereti gyakorlat előkészítéséről, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat időszerű feladatairól beszélt az osztályvezető úr.

A képzés folytatásában Dr. Borbély Gábor, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály Területi Vízügyi Hatóság osztályvezetője beszélt a felszíni és felszín alatti vizeket érintő beavatkozások szakterületi feladatairól, hangsúlyozva a vízvédelmi helyszíni szemlékkel és eljárásokkal kapcsolatos feladatokat.

Farkas János tű. alezredes, megyei iparbiztonsági főfelügyelő a veszélyes üzemek hatósági felügyeletéről, valamint a létfontosságú rendszerelemekkel kapcsolatos események kezeléséről szólt.                                                                                

A képzés második részében Déri Norbert a Szombathelyi Hívásfogadó Központ informatikusa (fényképész) a fényképezőgép használatáról tartott előadást.

A képzést Seper András tű. ezredes, igazgató-helyettes zárta.

Fotó: Illusztráció