Hírek


Főügyeleti osztály 2017. évi I. féléves szakterületi továbbképzése
2017. május 16. 18:28
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeleti osztálya 2017. május 11-én továbbképzést tartott a főügyeletesi, ügyeletesi és műveletirányítói állomány részére.

A képzés keretében Dénes Károly tű. őrnagy, főügyeleti osztályvezető tartott előadást. Az előadáson az ügyeleti szolgálat időszerűségeiről beszélt az osztályvezető úr.

A képzés következő részében Németh Tibor ICS vezető a mentőszolgálat ESR-112 rendszerhez való csatlakozásának lépéseit mutatta be, elemezte a csatlakozás során megoldásra váró fő feladatokat.

A mentőszolgálat szakemberének tájékoztatását követően a MÁV, és a GYSEV szakemberei a MÁV és GYSEV forgalom irányítási rendszerét ismertették, bemutatták a forgalomirányítás fő feladatait, a katasztrófavédelmi műveletekkel kapcsolatos vasúti eljárásokat.

A képzés folytatásában Dr. Borbély Gábor, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály Területi Vízügyi Hatóság osztályvezetője beszélt a vízügyi vízvédelmi feladatokról, eljárásokról hangsúlyozva a katasztrófák elleni védekezés irányításával kapcsolatos feladatokat.

A képzést Seper András tű. ezredes, igazgató-helyettes zárta.

Fotó: Dénes Károly tű. őrnagy Vas MKI


 

Kapcsolódó képek:

Főügyeleti osztály 2017. évi I. féléves szakterületi továbbképzése Főügyeleti osztály 2017. évi I. féléves szakterületi továbbképzése Főügyeleti osztály 2017. évi I. féléves szakterületi továbbképzése
>>> További képek a galériában <<<