Hírek


Regionális továbbképzés a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon
2017. május 17. 17:01
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság regionális továbbképzést tartott a Vas, a Veszprém és a Zala megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok készenléti- és ügyeleti állományának.

A regionális továbbképzést Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. Igazgató úr hangsúlyozta, hogy a dokumentációs és adatszolgáltatással kapcsolatos minél pontosabb feladatvégzés elősegíti a helyes vezetői döntések meghozatalát. Kiemelte, hogy a regionális képzések elsődleges célja, hogy gyakorlatorientáltan, interaktívan, esettanulmányokon keresztül egyeztessék a szakemberek a legjobb gyakorlatokat.

A mentorok által koordinált képzésen részt vettek a megyei tűzoltósági főfelügyelők, a kirendeltségek tűzoltósági felügyelői és a hivatásos tűzoltóparancsnokságok tűzoltóparancsnokai. A szakmai nap keretén belül Dénes Károly tű. őrnagy, főügyeleti osztályvezető tartott előadást a napi jelentések statisztikai adatairól.

A képzés folytatásában Pajor László tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő a statisztikai adatlapok, a CO Adatlap, valamint a Tűzvizsgálati Adatlapok kitöltésével kapcsolatos feladatokról tartott előadást. Ezt követően alezredes úr felhívta a résztvevő kollégák figyelmét, hogy az itt elhangzottak alapján saját beosztotti állományuk részére is felkészítést kell tartani a statisztikai adatlapok szabályszerű kitöltésének elősegítése érdekében.

Az elméleti továbbképzést követően a résztvevők megtekintették a megyei Tevékenységirányító Központot, majd konzultáción osztották meg egymással az aktuális szakterületi feladatokat.

A képzést Pajor László tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő zárta.

Fotó: Kiss Péter tű. százados Vas MKI


 

Kapcsolódó képek:

Regionális továbbképzés a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Regionális továbbképzés a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Regionális továbbképzés a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon
>>> További képek a galériában <<<