Hírek


Sportnapon az általános iskolásoknál
2017. június 15. 15:14
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt figyelmet fordít az ifjúságnevelésre. Ebből adódóan folyamatosan várjuk a tűzoltólaktanyákban az óvodások, iskolások látogatásait, ezzel is segítve a nevelői munkát.

Fontos célkitűzésünk, hogy az ifjúság a lehető legfiatalabb korban megismerkedjen a tűzzel, annak használatával, illetve az ebben rejlő veszélyekkel. Az óvodákban, általános iskolákban elindított felkészítések mellett fontos része a tudatos állampolgárrá nevelésnek, hogy laktanyai látogatás formájában az ifjúság megismerkedhessen a tűzoltói élet mindennapjaival, hivatásunk szépségeivel. Amennyiben óvoda, vagy iskola kéri, meglátogatjuk sport-, és egyéb rendezvényeiket is, hogy közelebb vigyük a gyerekek részére látványos tűzoltó, polgári védelmi, vagy iparbiztonsági szakterületen használatos eszközeinket bemutatás céljából.

Június 13-án a Csákánydoroszlói Általános Iskolában tett látogatást a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság készenléti állománya az új RÁBA tűzoltóautóval. A kollégák szívesen mutatták meg a tűz oltására és műszaki mentésekre használatos eszközeiket.

A kisiskolások szemügyre vették a jármű belsejét, megtanulták mire jó a sziréna, és mikor használják a tűzoltók. Mindemellett természetesen megjegezték a legfontosabb szabályt: hogyan és milyen számon kell értesíteni a tűzoltókat, ha baj van.

Fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Június 14-én a Szombathelyi Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban járt sportnapon Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság készenléti állománya. A program során közel ötszáz tanuló vetélkedett, melyek során ügyességet, szervező készséget és csapat munkát igénylő tűzoltói feladatokat hajtottak végre az iskola diákjai.

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a továbbiakban is várja az óvodás, iskolás csoportokat egy interaktív, játékos ismerkedésre, melynek során szakembereink segítenek a preventív magatartás, az egymásért és környezetünkért felelős gondolkodás kialakításában.


 

Kapcsolódó információk: