Hírek


Négy tűzeset és négy műszaki mentés a hétvége mérlege a katasztrófavédelemnél
2017. június 19. 10:37
A tűzeseteknél és a közlekedési baleseteknél egy esetben sem történt személyi sérülés

Felborult egy személygépkocsi Szombathely és Ják között június 16-án. A szombathelyi hivatásos egység a járművet áramtalanította, a kifolyt folyadékot felitatta, a közlekedési akadályt megszüntette.

Villám csapott egy fába Répcelakon a Petőfi Sándor utcában június 16-án. A kettéhasadt, veszélyesen megdőlt fát a répcelaki önkormányzati tűzoltók motorfűrésszel eltávolították, feldarabolták, a veszélyt megszüntették.

Szárazfű égett Körmenden a Berki utcában június 16-án. A mintegy ötven négyzetméteres tüzet a körmendi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kézi szerszámok segítségével eloltották.

Faapríték égett egy faipari üzemben Szombathelyen június 16-án. Az apríték tárolójában és a szállítószalagon égő faforgács tüzét a szombathelyi hivatásos tűzoltók helyi szakemberek és munkagépek segítségével a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával hét vízsugárral oltották el.

Háztartási hulladék égett pár négyzetméteren Halogyon a Petőfi Sándor utcában június 17-én. A körmendi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a tüzet a tulajdonos eloltotta, a tűzesetnél személyi sérülés nem történt.

Négy személygépkocsi ütközött Sitkén a Kossuth Lajos utcában június 17-én. A sárvári hivatásos egység a járműveket áramtalanították, a műszaki mentés ideje alatt a közúti forgalom az egyik útpályán szünetelt.

Két fa dőlt ki egy parkolóban Sárváron a Kodály Zoltán utcában június 18-án. A sárvári hivatásos tűzoltók a fákat feldarabolták, a közúti akadály megszüntették. A műszaki mentés ideje alatt a közúti közlekedés a parkoló melletti közúton fél útpályán szünetelt.

Kemence kéményében a lerakódott korom égett Szombathelyen az Arad utcában június 18-án éjjel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig az égés megszűnt, azonban az egység  a kémény használatától az üzemeltetőt annak műszaki felülvizsgálatáig eltiltotta.

Fotó: Göncz Szabolcs tű. alezredes Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 


 

Kapcsolódó képek:

Négy tűzeset és négy műszaki mentés a hétvége mérlege a katasztrófavédelemnél Négy tűzeset és négy műszaki mentés a hétvége mérlege a katasztrófavédelemnél Négy tűzeset és négy műszaki mentés a hétvége mérlege a katasztrófavédelemnél