Hírek


Egy hajóban eveztek
2017. július 17. 11:12
Július 15-én a szombathelyi Csónakázó tó adott otthont az V. Sárkányhajó Fesztiválnak, amelyen a szombathelyi hivatásos és a bucsui önkéntes tűzoltók is eredményesen szerepeltek.

Nagy volt a készülődés, melegítettek a versenyzők, izzottak az evezőlapátok a szombati rendezvényen, ahol 33 csapat mintegy 800 versenyzője szállt a sárkányhajóba, hogy ők érjenek a legjobb időeredménnyel a célba. A versenyre a szombathelyi hivatásos és a bucsui önkéntes tűzoltók csapata is benevezett.

A felsorakozott versenyzőket az esemény megnyitóján Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke, a Nemzeti Versenysport Szövetség általános alelnöke köszöntötte. Kiemelte, hogy a sportág közkedvelt a magyar sportot kedvelők körében, mi sem mutatja jobban, hogy az utóbbi Európa Bajnokságon 28 érmet szereztünk.  Hangsúlyozta, hogy Szombathelyen minden feltétel adott az izgalmas verseny lebonyolításához.

Nem sokkal kilenc óra után az első csapatok vízre is szállhattak, hogy időeredményeik tekintetében besorolják a szervezők őket a futamokba. Az időmérő futamokat az előfutamok, a középfutamok és végül a döntők követték. A bírók négy kupát osztottak ki a versenyzők között, így többek között az Open-kupa, a Vegyes-kupa, a Házisárkányok-kupája, és a leglátványosabb, a Maraton-kupa is gazdára talált.

A szombathelyi tűzoltók az Open Kupa III. Dimenziójának Nagy Döntőjében második helyen végeztek. A bucsui önkéntes tűzoltók csapata az Open Kupa II. Dimenzió Kis Döntőjében első helyen értek célba.

Gratulálunk az elért eredményekhez!

 

Fotó: Egyed László tű.alezredes


 

Kapcsolódó képek:

Egy hajóban eveztek Egy hajóban eveztek Egy hajóban eveztek
>>> További képek a galériában <<<