Hírek


Tűzoltó olimpián remekeltek a kőszegi önkéntesek
2017. július 17. 13:50
Az ausztriai Villach városa adott otthont a 2017. július 9-16-án megrendezett 16. Felnőtt és 21. Ifjúsági Tűzoltó Olimpiának. A C.T.I.F. Nemzetközi Tűzoltó Szervezet által lebonyolított versengésen hazánkat és Vas megyét a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület férfi és női csapatai képviselték.

A több mint negyven nemzetet felvonultató olimpián a hivatásos kategóriában a katasztrófavédelem magyar válogatottja, az ifjúságiaknál Pusztamonostor leány és Vértessomló fiú csapatai küzdöttek. A felnőtt hagyományos szerelési kategóriában a Vértessomlói,- és Tótkomlósi ÖTE női csapatai mellet a Kőszeg ÖTE lányai és asszonyai küzdöttek a helyezésekért. A férfi kategóriában az országos első kőszegi csapat mellett a Tótkomlós ÖTE és a Richter Gedeon létesítményi korpontos csapatok edzettek hétfő és keddi napokon, majd mutatták meg tudásukat a pénteki versenynapon.

A magyar delegáció férfi csapatai között kiemelkedő 38,67 másodperces szereléssel, új országos csúccsal és 58,80 másodperces stafétafutással ezüstminősítést szerzett a Kőszeg ÖTE fiú csapata. A Kőszeg ÖTE női csapata szoros küzdelemben szerzett bronzminősítő szintet a 18 nemzetet felvonultató női kategóriában. A jó hangulatú és magas szinten megrendezett viadalon újra találkozhattak tűzoltóink Pyesalmi (Finn) tűzoltókkal, akikkel több évtizedes baráti kapcsolatot ápol a tűzoltó egyesület. A záró ünnepségen az olimpia lángja kialudt, de az egyhetes versengés mellett újabb tűzoltó baráti lángok gyulladtak meg, és erősítik a tűzoltók együvé tartozását.

Gratulálunk az elért eredményekhez!

Fotó: Kőszeg Önkéntes Tűzoltó Egyesület

 


 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltó olimpián remekeltek a kőszegi önkéntesek Tűzoltó olimpián remekeltek a kőszegi önkéntesek Tűzoltó olimpián remekeltek a kőszegi önkéntesek
>>> További képek a galériában <<<