Hírek


Egy vépi szállítmányozással és raktározással foglakozó telephelyen gyakoroltak
2017. augusztus 10. 13:35
Augusztus 10-én helyismereti foglalkozással egybekötött szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy vépi árufuvarozással is foglalkozó telephelyen. A gyakorlaton az elmúlt három napon a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság mindhárom szolgálati csoportja részt vett.

A gyakorlat célja az volt, hogy a beavatkozó állomány valós környezetben figyelhesse meg a helyszín adottságait, a tűzjelző rendszer működését, a menekülési útvonalakat, a közművek elzárási lehetőségeit, az oltási lehetőségeket, arra az esetre, ha a valóságban is a helyszínre riasztanák őket. Mindez hozzájárul az állomány taktikai bevethetőségének szinten tartásához, fejlesztéséhez a tűzoltási tevékenység tekintetében. A helyszín megismerését követően egy feltételezett tűz oltásához riasztották a szombathelyi egységeket.

A feltételezés szerint az egyik raktárban tűz ütött ki, ahol egy személy is benn rekedt a polcok között. A tűzoltók a sérültet kimentették, a feltételezett tüzet két tűzoltó gépjárműről működtetett vízsugarakkal eloltották. A gyakorlat elérte célját, ugyanis az állomány elsajátította azokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyet egy lehetséges tűz oltásánál fel tudnak használni, elősegítve a minél kisebb károk keletkezését.

Fotó: Egyed László tű. alez. Vas MKI


 

Kapcsolódó képek:

Egy vépi szállítmányozással és raktározással foglakozó telephelyen gyakoroltak Egy vépi szállítmányozással és raktározással foglakozó telephelyen gyakoroltak Egy vépi szállítmányozással és raktározással foglakozó telephelyen gyakoroltak
>>> További képek a galériában <<<