Hírek


Viharos erejű szél adott munkát a megye tűzoltóinak
2017. augusztus 11. 10:10
Egész éjjel dolgoztak a károk felszámolásán a megye egységei. Az elmúlt tíz órában 165 helyszínre riasztották a vas megyei tűzoltókat a megyére lecsapó vihar és eső miatt.

Az éjszaka a megyét elérő viharos erejű szél és eső sok munkát adott a tűzoltóknak. Vas megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói, valamint az Írottkő és a Borostyánkő mentőcsoport tagjai egész éjjel dolgoztak a károk felszámolásán. Az egyik kárhelyszínen a beavatkozást elvégezve vonultak át a másikra. Reggel nyolc óráig összesen 173 esetben kérték az egységek segítségét. Két kárhelyszínen vízszivattyúzást kellett végrehajtaniuk, 40 esetben épületek tetőszerkezetét bontotta meg a nagy erejű szél, 17 esetben villanyvezeték szakadt le, egyes esetekben villanyoszlop dőlt az úttestre, fára. A viharkárok jelentős hányada fakidőlés, faágak leszakadása volt, amelyek veszélyeztették a szomszédos lakóépületeket és a közút forgalmát. A megye egységei 114 alkalommal vonultak fakidőléshez. Kenézen a Kossuth Lajos utcában egy lakóháznak a tetejét bontotta meg a szél. A palatető egy arra közlekedő autóra esett. Az eset során egy ember életét vesztette. Jelenleg is több helyszínen avatkoznak be a megye tűzoltói, akik folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán. A vihar következtében több helyen sérült meg a villamos energia szolgáltatás.  A megyében jelenleg 76 településen részleges vagy teljes áramkimaradás van, amely 15 361 fogyasztói helyet érint. Az áramszolgáltató csütörtökön, este tíz óra óta Havaria I-es fokozatban üzemel, mérnök egységek bevonásával dolgoznak az áramszolgáltatás mielőbbi visszaállításán, amelyhez kérjük a lakók türelmét és megértését. A vihar a közlekedést is érintette. Csütörtökön a késő esti órákban Szombathely és Szentgotthárd közötti, valamint a Szombathely, Zalaszentiván vasútvonalon is felsővezeték szakadt le, fák dőltek a sínekre. Jelenleg ezeken az útvonalakon vonatpótló autóbusz szállítja az utasokat.  Közutakra is fák dőltek, amelyek fennakadást okoznak a közlekedésben. Felhívjuk az autósok figyelmét, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Fotó: Lakatár Gábor tű.alez, Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Egyed László tű.alez, Vas MKI


 

Kapcsolódó képek:

Viharos erejű szél adott munkát a megye tűzoltóinak Viharos erejű szél adott munkát a megye tűzoltóinak Viharos erejű szél adott munkát a megye tűzoltóinak
>>> További képek a galériában <<<