Hírek


Folytatódik a kárfelszámolás
2017. augusztus 11. 16:06
A megye tűzoltói kárhelyről kárhelyre vonulnak, hogy a vihar által okozott károkat felszámolják, elhárítsák

Az újabb összesítések alapján a készenléti egységek a tegnap esti vihar káreseményeinél kétszáznyolcvanegy esetben avatkoztak be, ahol száznyolcvanhét esetben kidőlt fákat, letört ágakat távolítottak el háztetőkről, villanyvezetékekről, úttestről. Az épületkárok száma hatvanhárom, a kidőlt villanyoszlopok száma pedig húsz.

Az éjjel és azt követő nappal a szombathelyi, körmendi, sárvári hivatásos tűzoltók mellett a vasvári, celldömölki, répcelaki, csepregi és kőszegi önkormányzati tűzoltók mellett Ivánc, Őriszentpéter, Felsőszölnök, Alsószölnök, Magyarlak, Horvátzsidány, Kőszegszerdahely, Bozsok, Táplánszentkereszt, Kám, Nemescsó, Vép és Bozzai, Egyházashetye, Csénye, Répceszemere települések önkéntes tűzoltó egyesületei segítenek a káresetek felszámolásában. A mintegy százhatvan tűzoltó címről címre haladva végzi a kárelhárítási munkákat. Az eseményeknél a mai napon személyi sérülés nem történt, az áramszolgáltató csütörtökön, este tíz óra óta Havaria I-es fokozatban üzemel, mérnök egységek bevonásával dolgoznak az áramszolgáltatás mielőbbi visszaállításán, amelyhez kérjük a lakók türelmét és megértését.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy a káresemények bejelentésére a 112-es egységes segélyhívószámot használja!

Fotó: Egyed László tű. alezredes Vas MKI


 

Kapcsolódó képek:

Folytatódik a kárfelszámolás Folytatódik a kárfelszámolás Folytatódik a kárfelszámolás
>>> További képek a galériában <<<