Hírek


Járási mentőcsoportok versengtek
2017. szeptember 24. 08:54
Második alkalommal rendezték meg a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium területén a Vas megyében megalakított önkéntes mentőcsoportok versenyét, ahol szombaton délelőtt hét csapat száznegyven fővel mérte össze tudását.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében, hét járási és a megyei önkéntes mentőcsoport vett részt a szombati versenyen, ahol hét feladatot kellett a csapatoknak időre megoldaniuk, ezzel teljesítve a rendszerben tartó gyakorlat követelményeit is.

A rendezvényt Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a lakosságot érő természeti katasztrófák, vegetációs tűzesetek, extrém időjárási helyzetek idén sem kerülték el megyénket, melyek nem csak a hivatásos, hanem az önkéntes, mentésbe bevonható járási mentőcsoportokat is beavatkozásra késztette. Így volt ez februárban a velemi erdőtűznél, az április végi téli időjárás idején és a nyári hirtelen érkező szélviharoknál is.  

A hét versenyállomáson ideiglenes védmű, nyúlgát építésére, védelmi igazgatáshoz, katasztrófavédelemhez kapcsolódó tesztkérdések megoldására, továbbá földrengést követően romosodott épületben a sérültek felkutatására, számukra az életben maradáshoz szükséges egészségügyi ellátást biztosítására, akadálypálya teljesítésére, tálcatűz oltásra, tűz oltása közben megsérült személy kimentésére is kíváncsiak voltak a versenybírók. Emellett kárterület megvilágítását kellett összeállítani, valamint romosodott nyílászáró alátámasztását kellett elvégezni.

Az eredményeket Poór Balázs tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő által vezetett versenybíró bizottság összesítette, Seper András tű. ezredes pedig ez alapján „megfeleltre” értékelte mind hét csapat eredményét.

A hétvégén szabadidejüket feláldozó önkéntesek között az első helyen végzett, a Szentgotthárdi Járás „Hármashatár Járási Mentőcsoportja”, akik így a vándorserleg megőrzésére egy évig jogosultá váltak. A Sárvári Járás „Rába Járási Mentőcsoport” a második legjobb eredményt érte el, míg a harmadik helyen az „Őrség-Rába-Goricko Megyei Mentőcsoport” végzett. Negyedik helyen a Szombathelyi Járás „Borostyánkő Járási Mentőcsoport, ötödik helyen a Körmendi Járás „Rábavölgye Járási Mentőcsoport”, hatodik helyen a Vasvári Járás „Hegyhát Járási Mentőcsoport”, hetedik helyen a Celldömölki Járás „Kemenesalja Járási Mentőcsoport” végzett

Az eredményekhez ezúton is gratulálunk!

 

Fotó: Egyed László Vas MKI


 

Kapcsolódó képek:

Járási mentőcsoportok versengtek Járási mentőcsoportok versengtek Járási mentőcsoportok versengtek
>>> További képek a galériában <<<