Hírek


Általános közigazgatási rendtartásra való felkészülés Vas megyében
2017. november 14. 15:17
Regionális hatósági továbbképzésre került sor november 14-én, Szombathelyen. A képzésen a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályvezetői, szolgálatvezetői, iparbiztonsági főfelügyelői, vízügyi szolgálatvezető-helyettesei, valamint a katasztrófavédelmi kirendeltségek hatósági osztályának állománya vett részt.

A találkozón az előadók az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény hatálybalépésével kapcsolatos jogszabályi változásokról tájékoztatták a résztvevőket. Az értekezletet Dr. Bognár Balázs tű.ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. Az igazgató beszédében röviden ismertette a felkészítés célját, bemutatta az előadókat, majd sikeres értekezést kívánt a résztvevőknek.

Elsőként Dr. Márkus Noémi, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Vízügyi és Vízvédelmi Főosztály jogtanácsosa az általános közigazgatási rendtartás jogintézmények gyakorlati alkalmazásáról tartott előadást.

Ördög Tamás tű. alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Nukleárisbaleset-Elhárítási Osztály osztályvezetője a Közigazgatási eljárási törvénytől való lényeges eltérések gyakorlati jogalkalmazásáról beszélt.

Baranya Zsolt tű. főhadnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kritikus Infrastruktúra Koordinációs Főosztály kiemelt főelőadója az információ-technológia biztonság a felhasználói környezetben címmel tartotta meg előadását.

Az ebédet követően szekciós ülések következtek, ahol a résztvevők tűzmegelőzési, vízügyi és vízvédelmi, valamint iparbiztonsági szekció csoportokra osztva, ki-ki a maga szakterületének megfelelő előadásokat hallhatott.

A tűzmegelőzési hatósági szekció Dr. Firnigel Edit tű. százados és Sándor Roland tű. alezredes a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzmegelőzési Főosztály kiemelt főelőadói az Általános közigazgatási rendtartással összefüggő változások a tűzvédelmi hatósági eljárásokban címmel tartott oktatást.

A Vízügyi és Vízvédelmi szekciónál Dr. Katona Eszter a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Vízügyi és Vízvédelmi Főosztály ügyintézője beszélt az ágazati jogszabályváltozásokról.

Az iparbiztonsági szekciónál Domján Iván tű. százados, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Veszélyes Üzemek Főosztály kiemelt főelőadója tartott előadást, amelyben kitért a jogszabály változásaira.

Fotó: Balogh Eszter/Vas MKI

 


 

Kapcsolódó képek:

Általános közigazgatási rendtartásra való felkészülés Vas megyében Általános közigazgatási rendtartásra való felkészülés Vas megyében Általános közigazgatási rendtartásra való felkészülés Vas megyében
>>> További képek a galériában <<<