Hírek


Sportversenyen mérték össze tudásukat a megye hivatásos tűzoltói
2018. május 14. 11:23
Tűzoltók versengtek május 11-én, Szombathelyen a Petőfi-telepen lévő gyakorlópályán.

A kétévente megrendezésre kerülő verseny a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság készenléti állományának fizikai állóképességének felmérése, valamint a tűzoltó versenysport hagyományainak ápolása volt. A megmérettetésen a Sárvári, Szombathelyi, valamint a körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományából is voltak indulók, akik 10-10 fős csapatokkal nevezhettek a versenyre. 

A tűzoltók több versenyszámban mutathatták meg, hogy mire képesek. A csapatok elsőként a százméteres akadályfutás során mérhették össze ügyességüket és rátermettségüket, amelynek sikeres teljesítéséhez különböző pályaelemeket kellett leküzdeni. Át kellett verekedniük magukat egy két méter magas deszkapalánkon és végig kellett szaladniuk egy keskeny gerendán át egészen a célvonalig miközben tűzoltó tömlőt gurítanak és kapcsolnak össze. A dolog azonban bonyolultabb volt, mint hangzik, hiszen a pálya teljesítése közben egy szerelési feladatos is meg kellett oldani a tűzoltóknak. Az akadálypálya legfontosabb kritériuma a gyorsaság volt, persze emellett a hibákért is pontokat vontak le a szigorú versenybírók.

Másodikként a négyszer százméteres váltófutás következett. A csapat első induló tagjának egy létra segítségével kellett túljutni az első akadályon, egy kisházon, a második tagnak a továbbjutáshoz ismételten meg kellett hódítania a kétméteres palánkot, a harmadik versenyző feladata egy sugár megszerelése volt, ennek teljesítése után indulhatott tovább a negyedik csapattag, akinek végül egy tálcatüzet kellett porral oltó készülékkel megfékeznie.

A harmadik, egyben utolsó megmérettetés a kismotorfecskendő-szerelés volt, melynek sikeres végrehajtásához a tízfős csapat hét tagjának kellett összehangoltan együtt dolgoznia.

A versenyszámokat követően Seper András tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adta át a legjobbaknak járó díjakat és elismeréseket. Száz méteres akadályfutásban első helyen Stajrits Tamás tű. őrmester végzett, míg második Veiczer Krisztián tű. főtörzsőrmester lett, harmadik helyen pedig Iszak Gábor c. tű. zászlós ért célba. Négyszer száz méteres váltófutásban első helyezett csapat a Sárvári, míg második a Körmendi, harmadik pedig a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata lett. Kismotorfecskendő szerelési versenyszámban a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Összesített eredményeket figyelembe véve, abszolút győztes a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata lett, akik megyénket képviselhetik az országos tűzoltó versenyen június 18-20-án.

Gratulálunk az elért eredményekhez!

Fotó: Egyed László tű. alezredes/Vas MKI


 

Kapcsolódó képek:

Sportversenyen mérték össze tudásukat a megye hivatásos tűzoltói Sportversenyen mérték össze tudásukat a megye hivatásos tűzoltói Sportversenyen mérték össze tudásukat a megye hivatásos tűzoltói
>>> További képek a galériában <<<