Hírek


Három műszaki mentés az elmúlt hétvégén
2018. június 11. 15:33
Toronydaru borult fel Sárváron, halálos baleset történt Gércénél, méhész szakember kért segítséget Szombathelyen. Volt dolga a Vas megyei tűzoltóknak a hétvégén.

Vihar következtében borult fel egy húsz tonnás toronydaru Sárváron, a Nádasdy Ferenc úton, pénteken a késő esti órákban. A daru egy lakóház udvarára és az útburkolatra dőlt. A baleset következtében nem sérült meg senki. A sárvári hivatásos tűzoltók a helyszín biztosításában nyújtottak segítséget.

Személyautó ütközött egy autóbusszal félfrontálisan,  majd egy másik személyautónak is nekicsapódott a 84-es főúton Gérce közelében vasárnap délután. Az ütközés következtében az autóba ketten beszorultak. A baleset helyszínére a sárvári hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység áramtalanította a járműveket, valamint feszítő-vágó berendezés segítségével felfeszítették az összeroncsolódott személyautó tetejét, hogy hozzáférjenek a beszorult sofőrhöz és utasához, akik az ütközés következtében olyan súlyosan megsérültek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A buszon a sofőrön kívül hét ember utazott, két ember megsérült őket a mentők kórházba szállították. A másik személyautóban nem sérült meg senki. A műszaki mentés idején fél útpályán haladhatott a forgalom az érintett útszakaszon.

Családi ház kéményébe költöztek a méhek Szombathelyen, az Árpád úton. A méhész szakember nem tudta megközelíteni a méhkast, ezért kérte a szombathelyi hivatásos tűzoltók segítségét vasárnap délután. Az egység kihúzós létrát biztosított a szakembernek, aki biztonságosan eltávolította a méheket a kéményből.

Fotó: Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság


 

Kapcsolódó képek:

Három műszaki mentés az elmúlt hétvégén Három műszaki mentés az elmúlt hétvégén Három műszaki mentés az elmúlt hétvégén
>>> További képek a galériában <<<