Hírek


Első féléves továbbképzésen vett részt a tűzoltósági szakterület
2018. június 13. 15:34
Június 13-án került sor a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági szakterülete állományának 2018. évi első féléves továbbképzésére az igazgatóság Ady téri épületében.

A továbbképzésen a Megyei Főügyeleti Osztály osztályvezetője, a katasztrófavédelmi kirendeltségek tűzoltósági felügyelői, tűzoltóparancsnokai és parancsnok-helyettesei, a hivatásos tűzoltóparancsnokságok szolgálatparancsnokai és rajparancsnokai, a Megyei Főügyeleti Osztály és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat állománya, az önkormányzati tűzoltóparancsnokságok parancsnokai, a létesítményi tűzoltóparancsnokság parancsnoka, az önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület parancsnokai vettek részt.

A továbbképzést Seper András tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg, majd Pajor László tű. alezredes, tűzoltósági főfelügyelő a 2017. évi tűzoltó beavatkozások statisztikai adatairól számolt be. Roboz József tű. alezredes, katasztrófavédelmi hatósági osztály szolgálatvezetője a tűzoltóságok közreműködése a hatósági feladatokban címmel tartott előadást. A Szombathelyi Erdészeti Zrt., valamint az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság előadója az erdőgazdálkodási tevékenységet folytató szervezet szabadtéri tüzek megelőzésében végrehajtott feladatairól tartottak tájékoztatást. Ezt követően a továbbképzés résztvevői az igazgatóság udvarára vonultak, ahol előadók az elektromos és hybrid gépjárművek káreset-felszámolás során betartandó biztonsági előírásaira hívták fel a figyelmüket. A gyakorlati képzést követően Őri Tamás, a Répcelaki Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka számolt be a 2017. évben végrehajtott feladatokról.

A délután folyamán Zselenyánszky Zsolt tű. alezredes, a tűzoltásvezető tűzvizsgálattal kapcsolatos feladatairól tartott előadást. A továbbképzést Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója zárta.

Fotó: Lakatár Gábor tű. alezredes/Szombathely KvK, Balogh Eszter/Vas MKI


 

Kapcsolódó képek:

Első féléves továbbképzésen vett részt a tűzoltósági szakterület Első féléves továbbképzésen vett részt a tűzoltósági szakterület Első féléves továbbképzésen vett részt a tűzoltósági szakterület
>>> További képek a galériában <<<