Hírek


Öt műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók
2018. július 09. 13:37
Közlekedési baleset, letörött faágak, gyalogosokat veszélyeztető tárgy és állatmentés adott munkát a hétvégén

Répcevis közelében egy fa vastag ága törött le és a közútra lógott pénteken délután. A répcevisi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel tűzoltó létra segítségével a lehasadt részt levágták, majd feldarabolták, a közúti akadályt megszüntették. A káresetnél személyi sérülés nem történt.

Összeütközött egy kisteherautó és egy személygépkocsi péntek délután a 8-as főút Rábafüzes és Jakabháza közötti szakaszán, Rábafüzes közelében. A balesethez a körmendi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a személyautó sofőrjét feszítővágó segítségével szabadították ki és adták át a mentőknek. Az ütközés következtében ketten sérültek. A balesetnél a személyautó sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A műszaki mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Szintén pénteken Vassurányban a Vasút utcában a futballpályánál egy fára körülbelül tizenöt méter magasan egy méhraj települt. A szombathelyi hivatásos tűzoltók magasból mentő gépjárművel segítséget nyújtottak a méhész szakembernek aki a méhrajt befogta.

Szombathelyen a Nádasdy Ferenc utcában egy magasban logó tárgy a gyalogos forgalmat veszélyeztette. Ezt a szombathelyi hivatásos tűzoltók tűzoltó létra segítségével eltávolították, a veszélyhelyzetet megszüntették. Az esetnél nem sérült meg senki.

Halogyon a Fő utcában vasárnap délelőtt öt méter mély szennyvíz aknába esett egy kutya. Az eb gazdája a mentést megkezdve a vizet kiszivattyúzta, a kiérkező körmendi hivatásos tűzoltók mentőkötél és tűzoltó létra segítségével az állatot kimentették. A kutya a balesetet sérülések nélkül vészelte át.

Fotó: illusztráció