Hírek


Szlovén tűzoltó delegáció látogatása Vas megyébe
2018. november 07. 08:16
A harminchét főből álló delegáció november 3-án tett látogatást a Vasvári, Csepregi és Kőszegi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságon, valamint megtekintették a Vas Megyei Tűzoltó és Polgári Védelmi Múzeumot, a napot pedig a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon zárták.

A szlovén tűzoltókból álló csoportot Milan Antolin, a Szlovén Tűzoltó Szövetség parancsnoka és Kovács András, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség elnöke kísérte. A szlovén tűzoltók a nap első felében három önkormányzati tűzoltó-parancsnokságra látogattak el Vasvárra, Csepregre és Kőszegre. Megtekintették a parancsnokságok gépjármű és eszközparkját, valamint a laktanyákat, köztük az októberben átadott kőszegit is. A csoport ezt követően ellátogatott a Szombathelyen található Vas Megyei Tűzoltó és Polgári Védelmi Múzeumba, ahol Pajor László tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője vezette őket körbe. Az ezredes bemutatta a tűzvédelmi és polgári védelmi szakterület tárgyi emlékeit, de beszélt továbbá a katasztrófavédelem szervezetrendszeréről és felépítéséről is. Ezt követően a Katonatörténeti Múzeumot is megtekintették a látogatók, majd a szakmai látogatást a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon zárták, ahol a tűzoltó szertárat járták körbe, ezáltal megismerkedtek az eszközparkkal.

A látogatás nemcsak hozzájárult a két ország közötti kapcsolatok ápolásához és az együttműködés erősítéséhez, de a szlovén tűzoltók megfelelő szakmai rálátást kaptak a Vas megyei hivatásos és önkéntes tűzoltók mindennapjaiba is. 

Fotó: Kovács András


 

Kapcsolódó képek:

Szlovén tűzoltó delegáció látogatása Vas megyébe Szlovén tűzoltó delegáció látogatása Vas megyébe Szlovén tűzoltó delegáció látogatása Vas megyébe
>>> További képek a galériában <<<