Hírek


Déri László nyugalmazott tűzoltó alezredesre emlékezünk
2018. november 07. 08:06
Elhunyt Déri László nyugalmazott tűzoltó alezredes, a Vas Megyei Tűzoltóság kiemelt főelőadója, a Vas Megyei Tűzoltó Szövetség volt titkára.

Déri László az Államigazgatási Főiskolán végzett 1994-ben. 1972 decemberében szerelt fel a Szombathelyi Tűzoltópranacsnokságra, mint beosztott tűzoltó, majd 1974-ben szerparancsnok-helyettes lett, ezt követően megelőzési előadóként látta el a feladatait. 1980-ban a Vas Megyei Tűzoltóparancsnokság főelőadója lett, majd 1991-ben a Kőszegi Tűzoltóparancsnokság előadója, 1995-ben a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság Kőszeg főelőadója, majd 1996-tól a Vas Megyei Tűzoltóság kiemelt főelőadójaként látott szolgálatot nyugdíjba vonulásáig 2000-ig. Huszonnyolc éves szolgálati viszonya alatt több alkalommal részesült elismerésben. 1978-ban tűzbiztonsági érem ezüst fokozatát, 1982-ben tíz éves szolgálati viszony után járó elismerést, 1984-ben tűzbiztonsági érem arany fokozatát, 1987-ben tizenöt éves,1992-ben húsz éves szolgálati viszony után járó elismerést vehetett át.

1990-ben segítségével alakult újjá a Vas Megyei Tűzoltó Szövetség, melynek titkári teendőit 20 éven keresztül látta el. Korábbi beosztásaiból adódóan a rendszerváltás előtt a Megyei Tanács és a Tűzoltóság összekötői feladatát is segítette. Munkáját mindvégig a hivatásos az önkéntes és létesítményi tűzoltóságok munkájának segítése, irányítása képezte.

Jelentős részt vállalt az ifjúság tűzoltó szaktáborok, a jubileumi ünnepségek szervezésében.  Szerkesztőként vállalt szerepet a tűzoltó szövetség Hírmondó című lapjának kiadásában is.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya búcsúzik a nyugállományú tűzoltó alezredestől. Nyugodjon Békében!

Fotó: Illusztráció


 

Kapcsolódó képek:

Déri László nyugalmazott tűzoltó alezredesre emlékezünk