Hírek


RSOE taggyűlés a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon
2018. november 07. 15:22
A Vas megyei tagszervezet képviselőinek jelenlétében tartott taggyűlést a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon november 7-én.

„Társadalmi szerepvállalás a polgárok biztonságáért szárazföldön és vízen” az RSOE szlogene. Az egyesület harminchat éve áll az állampolgárok rendelkezésére. Az elmúlt évtizedek során az infokommunikációs technológiák és szolgáltatások területén végbemenő gyors ütemű változásokkal folyamatosan lépést tartva végzik munkájukat a lakosság tájékoztatása és biztonságának fokozása érdekében. Szolgáltatásaik dinamikus fejlesztésével, célirányosan indított és sikeresen megvalósított projektjeikkel támogatják a hazai és külföldi partnereik közúti közlekedési és a vízi biztonság fokozásához kötődő szakmai tevékenységet. Az RSOE már több éve áll együttműködésben a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, amelynek köszönhetően az RSOE bekapcsolódik a BM OKF megelőzési, mentési és lakosságtájékoztató feladataiba, valamint törekszik olyan szakmai csoportok szervezésére, amelyek szükség esetén mozgósíthatóak a katasztrófahelyzetek, veszélyhelyzetek infokommunikációs szakmai feladatainak megoldására.

Az egyesület minden tagszervezeténél, így Vas megyében is tartott egy taggyűlést, amelynek keretében beszámolt az elmúlt időszakban a projektekben elért eredményekről, fejlesztésekről, képzésekről, újításokról, de előrevetítette a következő időszak fő feladatait is. Az RSOE évek óta közreműködésével támogatja a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendezvényeit, így többek között a Szent Flórián túrát, a Vas Megyei Tűzoltó Találkozót, az augusztusban megrendezett TFA nemzetközi sportbajnokságot, a Területi Tűzmegelőzési Bizottság munkáját. A gyűlésen részt vett Dobai Sándor, az RSOE elnöke, Pető Tibor, az RSOE főtitkára, valamint Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

A napirendek tárgyalását követően Dobai Sándor elnök elismerést adott át Kiss Balázs tű. alezredesnek, a Vas megyei tagszervezet leköszönő titkárának. Ez elnök megköszönte az elmúlt időszakban végzett munkáját, valamint köszöntötte Lengyel Lajos tű. alezredest, aki a következőkben látja el a Vas megyei titkári feladatokat. Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a több éves együttműködés elismeréseként Szent Flórián emlékplakettet adott át Dobai Sándornak, az RSOE elnökének.

Fotó: Balogh Eszter tű.ftőrm./Vas MKI


 

Kapcsolódó képek:

RSOE taggyűlés a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon RSOE taggyűlés a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon RSOE taggyűlés a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon
>>> További képek a galériában <<<