Hírek


Társasházak Napja rendezvénysorozat a Vas megyei igazgatóságon
2018. november 08. 15:05
A megyei sajtó és a társasházak közös képviselői részére tartott tájékoztatót a társasházak tűzvédelme témakörben a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége november 7-én.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mindhárom katasztrófavédelmi kirendeltségén, november 6-7-8-án tartják a „Társasházak Napja” rendezvénysorozatot, amelynek célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát. A fórumon elsőként Görömbölyi Róbert tű. őrnagy, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség katasztrófavédelmi hatósági osztályvezetője és Egyed László tű. alezredes, tűzoltósági felügyelő tartottak előadást.

Az előadók elmondták, hogy a katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat, a kontrollok alkalmával nem a bírságolás, hanem a biztonság megteremtése a cél. A háromszintesnél magasabb és tíznél több lakásos épületek esetében például írásba kell foglalni az épületek használatával kapcsolatos tűzmegelőzési szabályokat, biztosítani kell az épület tűzoltógépjárművekkel történő megközelítését lehetővé tévő tűzoltási felvonulási területet, amelyet állandóan szabadon kell tartani annak érdekében, hogy a mentést célzó tűzoltói beavatkozás zavartalan legyen.

A tűzvédelmi házirend készítésével kapcsolatos tudnivalókról, a biztonsági rács létesítéséről, a tárolási szabályokról, a felvonulási terület biztosításáról, valamint a homlokzati szigetelés kialakításáról, továbbá a nyílt láng használatáról is lehetőség lesz konzultálni ezekben a napokban minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára. A katasztrófavédelem szakemberei három napon keresztül, november 6. és 8. között minden nap 10 és 16 óra között az ország valamennyi kirendeltségén várják az érdeklődőket.
 

Mivel a társasházak megfelelő tűzvédelme a lakók közös érdeke, és egyúttal a társasház kezelőjének felelőssége is, ne várja meg, amíg a tűzoltók mennek ellenőrizni, vegyen részt a három nyílt napunk valamelyikén és tegye fel kérdését!

Fotó: Balogh Eszter tű.ftőm./Vas MKI


 

Kapcsolódó képek:

Társasházak Napja rendezvénysorozat a Vas megyei igazgatóságon Társasházak Napja rendezvénysorozat a Vas megyei igazgatóságon Társasházak Napja rendezvénysorozat a Vas megyei igazgatóságon
>>> További képek a galériában <<<