Hírek


A téli felkészültségről értekeztek a társszervekkel
2018. november 08. 15:33
A megyei sajtó jelenlétében tartott közös téli felkészülési koordinációs értekezletet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatósága és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a társszervek bevonásával november 8-án a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szombathelyi üzemmérnökségének telephelyén.

Az értekezletet Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának igazgatója és Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, igazgató kiemelte, hogy az értekezlet célja az, hogy az előző évekhez hasonlóan a társszervekkel megvitassák ki-hogyan készült fel a téli, esetenként extrém időjárási viszontagságokra. Az igazgató elmondta, hogy a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság egy harmincnyolc pontból álló feladatterv szerint hajtja végre a téli felkészülést.

Elsőként Poór Balázs tű. alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője tartott előadást, amelyben kitért a katasztrófavédelem rendkívüli időjárás során jelentkező lakosságvédelmi feladataira, a Katasztrófavédelmi Munkacsoport működésére, feladatára. Az alezredes ismertette továbbá a téli felkészülés jegyében szervezett megyei komplex gyakorlatot, a kommunikációs csatornákat, továbbá a katasztrófavédelem részéről bevonható erők és eszközök számát.

Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának megyei igazgatója előadásában kitért a téli védekezés típusaira, beszélt a szükség esetén lezárásra kerülő utakról, de hasznos tanácsokat is adott a közlekedők számára. Elmondta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyében 1580 km közúthálózat megtisztításáért felel, amelyhez 71 munkagép áll a rendelkezésükre és további 163 lehívható munkaeszköz tulajdonosával is szerződést kötöttek.

Ezt követően a Vas Megyei Védelmi Bizottság Katasztrófavédelmi Munkacsoportjába delegáló szervezetek beszámoltak arról, hogy a téli időszakban a veszélyelhárításban résztvevő, a közösségi közlekedést szervező és végző szervezetekkel, továbbá a közüzemi szolgáltatókkal együttműködve, milyen intézkedéseket tettek, vagy tesznek annak érdekében, hogy a megye lakosságának biztonsága és ellátása a téli hónapokban is garantált legyen.

Az értekezletet Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes és Horváth László zárták, akik megköszönték a társszerveknek az értekezleten való részvételét és azt, hogy megtették a megfelelő intézkedéseket a téli időszakra való felkészüléshez.

Az értekezlet végén a résztvevők megtekintették a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szombathelyi Üzemmérnökségének gépjárműparkját, ezzel együtt a gépjárműszemle is kezdetét vette a megyében.

Fotó: Balogh Eszter tű.ftőrm./Vas MKI


 

Kapcsolódó képek:

A téli felkészültségről értekeztek a társszervekkel A téli felkészültségről értekeztek a társszervekkel A téli felkészültségről értekeztek a társszervekkel
>>> További képek a galériában <<<