Hírek


Vasi indulók a legjobbak között a sí és terepfutó bajnokságon
2019. február 08. 11:57
Már évek óta hagyomány, hogy télen a Kékestetőn gyűlik össze több mint száz tűzoltó, hogy síelésben és terepfutásban mérjék meg magukat. Így történt ez idén február 7-én is. Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyönyörű, verőfényes időben tartotta meg a 2019. évi Tűzoltó Si- és Téli Terepfutó Versenyét.

Az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn több mint százan jelentek meg csütörtök reggel, az egész napos versenyre az ország minden tájáról érkeztek tűzoltók. Sokan családtagjaikkal együtt jöttek. A rendezvény fő célja az volt, hogy a téli sportokért rajongó tűzoltók szervezett körülmények között, mégis kötetlenül adhassanak számot sítudásukról és terepfutó képességükről. A résztvevők szabad síeléssel indíthatták a napot, délelőtt tíz órakor pedig már rajthoz is állhattak a futók: egy rövid technikai értekezlet után először hét női versenyző, majd huszonegy férfi terepfutó vágott neki a kékestetői futókörnek, nem könnyű pályán. A vállalkozó szellemű hölgyek a gyönyörű természeti környezetben háromezer métert futottak, a férfiak pedig egy hatezer méteres távot teljesítettek, több mint háromszáz méter szintkülönbséggel. A pálya erdőben, csúszós útszakaszon és több centiméteres hóban vezetett keresztül.

A sportbajnokságon a Vas megyei indulók közül női I. korcsoportban terepfutás versenyszámban Kádárné Beke Gabriella tű. hadnagy, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztály főelőadója III. helyezést szerezte meg. Szintén terepfutásban férfi I. korcsoportban Nemes Bálint a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tűzoltója I. helyen, míg Németh Dániel, a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tűzoltója II. helyen ért célba.

Gratulálunk az eredményekhez!

Fotó: Nagy Csaba tű. főhadnagy/Heves MKI, Kádárné Beke Gabriella tű. fhdgy./Szombathely KvK, Kőszegszerdahely ÖTE


 

Kapcsolódó információk: