Hírek


Szeles időjárás okozott gondot, balesetekhez is vonultak
2019. február 11. 13:04
Az elmúlt hétvégén a felerősödött szél következtében történt káresetekhez és balesetekhez is kaptak riasztást a Vas megyei tűzoltó egységek.

Parkoló személyautókra dőlt egy fém hirdetőtábla  egy gyorsétterem parkolójában Szombathelyen, a Zanati úton vasárnap délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók heveder és csörlő segítségével a táblát a járművekről eltávolították, majd a területet körbekordonozták. Az eset során nem sérült meg senki.

Az erős szél miatt lazult fel a bádoglemez egy családi ház tetején és az ott élőket veszélyeztette Szombathelyen, a Torockó utcában vasárnap délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók létra segítségével a ház tetejére feljutottak, majd a meglazult bádoglemezt visszaszegezték. Az eset során nem sérült meg senki.

Elhagyta az úttestet, majd egy villanyoszlopnak csapódva állt meg egy személyautó Csepregen, az Ady utcában vasárnap este. A balesetben az autó vezetője megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A csepregi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a személyautót.

Fotó: Németh Balázs/Csepreg ÖTP

Elhagyta az úttestet, majd a tetejére csapódva az árokba állt meg egy személyautó a 86-os főúton Vámoscsalád közelében vasárnap este. Az ütközés következtében a jármű egy villanyoszlopot is kidöntött, amelynek a vezetékei a közútra lógtak. A balesetben az autó vezetője megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A répcelaki önkormányzati tűzoltók érkeztek a helyszínre. Az egység a baleset helyszínére kérte az áramszolgáltató szakembereket, majd áramtalanította a balesetet szenvedett járművet, majd csörlő segítségével kerekeire állították a személyautót és kivontatták az árokból. A tűzoltók ezt követően a közútról a lámpaoszlopot eltávolították. A műszaki mentés idejére teljes szélességében le kellett zárni az utat a forgalom elől.

Elhagyta az úttestet, majd egy villanyoszlopnak csapódva állt meg egy személyautó Felsőszölnökön, a Templom utcában vasárnap a késő esti órákban. A balesetben ketten megsérültek, őket a mentők kórházba szállították. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói stabilizálták a villanyoszlopot. Az egység az autó áramtalanítását követően a sérült jármű trélerre való helyezésében nyújtott segítséget.

Fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

 


 

Kapcsolódó információk: