Hírek


Kezdetét vették az ifjúsági versenyek
2019. április 11. 10:40
A Sárvári és a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség is megtartotta területi ifjúsági versenyét az elmúlt napokban, a legjobb csapatok a megyei fordulóba delegálták tagjaikat.

A Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség április 9-én a Rendészeti Szakgimnázium területén tartotta ifjúsági versenyét. A megmérettetésen egy középiskola és öt általános iskola csapata, ötven indulóval mérte össze tudását. A regisztrációt és az eligazítást követően aztán megkezdődött a versengés. Hét állomáson kellett megmutatniuk az indulóknak, hogy ők a legjobbak, így megérdemlik, hogy továbbjussanak a megyei döntőbe. Az állomások között volt elméleti teszt kitöltése, kitelepítés esetén szükséges túlélőcsomag összeállítása, bárcakirakó, térképismeret, rádió navigáció egy labirintusban, ár és belvíz elleni védekezési feladatok, tűzoltó akadálypálya leküzdése és puttonyfecskendővel való célba lövés is. Az egész napos megmérettetést követően kihirdetésre kerültek a legjobbak.

Általános iskola kategóriában:

 1. helyezett: Kardos László Általános Iskola- Vasvár
 2. helyezett: Nádasdi Széchenyi István Általános Iskola – Nádasd
 3. helyezett: Olcsai Kiss Zoltán Általános Iskola Somogyi Béla Tagiskolája- Körmend

Középiskola kategóriában:

 1. helyezett: SzMSzC Rázsó Imre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája- Körmend

A Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség április 10-én a helyi Csónakázó-tónál versenyeztette a kirendeltség területén lévő iskolásokat. A területi versenyen egy tizenkét állomásból álló feladatsort kellett teljesíteniük az indulóknak. A körmendi versennyel megegyezően itt is feladat volt bárcakirakó, túlélőcsomag összeállítása, tűzoltó eszközök felismerése, de volt kerékpár ügyességi pálya és robbanó test megtalálási feladat is. A megyei fordulóba az alábbi iskolák jutottak tovább.

Általános iskola kategóriában:

 1. helyezett: Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola- Jánosháza
 2. helyezett: Répcelak ÖTE kicsi csapata
 3. helyezett: Arany János Általános Iskola- Rábapaty

   

Középiskola kategóriában:

 1. helyezett: SZOSZSZC Barabás György Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája- Sárvár
 2. helyezett: Répcelak ÖTE ifi csapata

A legjobb csapatok részt vehetnek a megyei versenyen, amit Csepregen tart a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság április 17-én.

Gratulálunk a továbbjutó csapatoknak!

Fotó: Körmendi KvK, Sárvári KvK, sarvarikum.hu


 

Kapcsolódó információk: