Hírek


Ifjúsági verseny és II. Rendvédelmi Nap Szombathelyen
2019. április 16. 13:43
A Körmendi és a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség területi ifjúsági versenyét követően Szombathelyen is megrendezésre került a felmenő rendszerű megmérettetés április 16-án.

Rendvédelmi Nappal összekötve tartott ifjúsági versenyt a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség április 16-án. Tizenöt csapat, általános és középiskolások egyaránt szálltak versenybe, hogy legjobb tudásuk szerint teljesítsék a tizennégy feladatból álló állomássort. A versenyfeladatok között szerepelt elsősegélynyújtás, vízkárelhárítási feladat, tűzoltás, veszélyes anyagot szállító eszköz baleseti helyszínén való tevékenység, bárcakirakó és biciklis ügyességi verseny is. A versenyzők állomásról-állomásra teljesítették a feladatokat. Amíg várakoztak az egy egyes versenyszámoknál, addig sem unatkoztak, ugyanis a Rendvédelmi Nap keretében társszervek statikus bemutatóhelyeiken ismerkedhettek meg a Szombathelyi Rendőrkapitányság, az OMSZ Szombathelyi Mentőállomás, a Szombathelyi Közterület-felügyelet, a Szombathelyi Országos Büntetésvégrehajtó Intézet, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 11. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda, valamint a Claudius Polgárőr Egyesület munkájával.

A verseny díjátadóval zárult. A legjobbaknak járó elismeréseket Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Lakatár Gábor tű. alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője Balogh Gábor r. alezredes, a Szombathelyi Rendőrkapitányság rendőrkapitány-helyettese, Dr. Varsányi Péter, a Szombathelyi Közterület-felügyelet igazgatója, valamint Barna Péter bv. alezredes, a Szombathelyi Országos Büntetésvégrehajtó Intézet parancsnok-helyettese adták át.

Az április 17-én, Csepregen megrendezésre kerülő megyei döntőbe az alábbi iskolák diákjai jutottak tovább.

Általános iskolások kategóriájában:

I. helyezett: Gárdonyi Géza Általános Iskola – Sorkifalud

II. helyezett: Szentpéterfai Horvát- Magyar Kétnyelvű Nemzetiségi Általános Iskola

III. helyezett: Váci Mihály Általános Iskola - Szombathely

Középiskolások kategóriájában:

I. helyezett: Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma- Szombathely

II. helyezett: Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola Szent- Györgyi Albert Tagintézmény- Szombathely

Gratulálunk a csapatoknak!

Fotó: Balogh Eszter tű. ftőrm. /Vas MKI, Barkovics Judit tű. őrnagy/Szombathely KvK


 

Kapcsolódó információk: