Hírek


Balesetek hétvégéje
2019. augusztus 12. 10:35
Hat, a Vas megyei közutakon történt balesethez riasztották a Vas megyei tűzoltó egységeket az elmúlt két napban.

Szarvassal ütközött egy személyautó Szentgotthárdon, a Máriaújfalui úton, szombaton délelőtt. Az állat a helyszínről elmenekült. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói áramtalanították a személyautót.  

Fotó: Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrs

Elhagyta az úttestet, majd a villanyoszlopnak csapódva állt meg egy személyautó Pácsonyban, a Kossuth utcában, vasárnap reggel. A vasvári önkormányzati tűzoltók kiérkezéséig az autót egy erőgép a közútra vontatta. Az egység áramtalanította a járművet, majd megszüntette a forgalmi akadályt.

Frontálisan ütközött össze két személyautó a 8-as főúton Jánosháza közelében vasárnap a délelőtti órákban. A balesethez a sárvári, körmendi hivatásos, a jánosházi és köcski, valamint a kamondi önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek az áramtalanítást követően két embert feszítő-vágó berendezés segítségével szabadítottak ki, majd átadták őket a mentőknek. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében le kellett zárni a forgalom elől.

Fotó: Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Letért az útról, majd fának ütközött egy személyautó Toronyban, az Ady Endre utcában vasárnap délután. A baleset következtében az autóban tartózkodó egyik ember a járműbe szorult. A szombathelyi hivatásos és a toronyi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az áramtalanítást követően az egységek közös erővel, feszítő-vágó berendezés segítségével a járműbe szorult embert kiszabadítottak, majd átadták a mentőknek.

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Fával megrakott pótkocsis traktor borult fel Rönökön, a Szent Imre tanya közelében vasárnap délután. Az ütközést következtében az erőgép vezetője beszorult a roncsba. A körmendi és a szentgotthárdi hivatásos tűzoltók roncsvágó és feszítő-vágó berendezések segítségével a sofőrt kiszabadították, majd a mentőkkel közösen mentőhelikopterbe helyezték. 

Fotó: Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrs

Frontálisan ütközött össze egy kamion és egy személyautó a 8-as főúton Jánosháza közelében hétfőn hajnalban. A sárvári hivatásos, a jánosházi és a kamondi önkéntes tűzoltók vonultak a balesethez. Az egységek feszítő-vágó berendezés segítségével a személyautó sofőrjét kiemelték, majd átadták a mentőknek. A műszaki mentés idején az érintett útszakaszt teljes szélességében le kellett zárni a forgalom elől.

Fotó: Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

 


 

Kapcsolódó információk: