Hírek


Tűzoltók találkozóra hívja a Vas megyei lakosságot a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2019. október 02. 15:38
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tisztelettel várja mindazokat a felnőtteket és gyermekeket, akik közel négyszáz tűzoltó és negyven tűzoltó gépjárműfecskendő jelenlétében kilátogatnak az október 5-én a szombathelyi Fő téren megrendezésre kerülő V. Vas Megyei Tűzoltó Találkozóra.

A szombathelyi Fő teret idén is ellepik a Vas megyei hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók és azon gépjárműfecskendők, amelyek a nap huszonnégy órájában szolgálatba állnak a megye lakosságának biztonsága érdekében. A rendezvény 10.00 órakor a megnyitóval kezdődik és délután 14.00 órakor a tűzoltó gépjárműfecskendők ünnepélyes elvonulásával zárul majd.

A tűzoltó találkozó részletes programja itt olvasható:

09.40-09.55    Térzene (Szombathely Város Koncert Fúvószenekar

10.00-10.50     Megnyitó (Szent Flórián szobor felszentelése, megáldása, valamint a rendezvényen résztvevő tűzoltó egyesületek részére Szent Flórián szobor kicsinyített másolatának átadása, amely az összetartozás jelképéül szolgál)

10.55-11.20     Ünnepi menet a Sarlós Boldogasszony – Székesegyházba

11.00-13.30     Kis tűzoltó próbatétel, kis tűzoltó avatás, vízszállító gépjármű bemutatása, feszítő-vágó berendezések bemutatása, kötélpálya, TFA feladatok kipróbálása, füstsátor.

13.00-13.30     Spider Mentőcsoport és Borostyánkő Mentőcsoport kutyás bemutatója

14.00-              Gépjármű fecskendők, különleges szerek egységes elvonulása a Fő térről

 

Fotó: Illusztráció

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltók találkozóra hívja a Vas megyei lakosságot a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság