Hírek


Hat esetben kérték a tűzoltók segítségét a hétvégén
2019. október 07. 11:26
Egy tűzesetnél és öt műszaki mentésnél avatkoztak be a Vas megyei tűzoltók

Faág tört le egy fáról tolatást végző kisbusz miatt pénteken, Szombathelyen az Árpád utcában. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a közlekedési akadályt okozó ágat motorfűrész segítségével az útról eltávolították, az utat letakarították. A káresetnél nem sérült meg senki.

Robogó és berendezési tárgyak égtek Szombathelyen a Tolnay Sándor utcában egy családi házban kialakított garázsban szombaton délelőtt. A lakók kerti slaggal a tűzoltást megkezdték, majd a lángokat a szombathelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el. A tűz miatt a ház helyiségei füsttel telítődtek, ezért az utómunkálatok során az épület alapos kiszellőzetésére is sor került. A tűzesetnél személyi sérülés nem történt.

Személygépjármű az út melletti árokba hajtott szombaton Kemenespálfa közelében, majd felborult. A gépkocsiban egyedül utazó személyt a mentők látták el, a sárvári hivatásos tűzoltók a műszaki mentés keretében a járművet áramtalanították.

Két személygépjármű ütközött Szombathelyen a Vörösmarty és a Szelestei út kereszteződésében szombaton este. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellet a járműveket áramtalanították, a mentőszolgálat a baleset következtében három embert látott el.

Fotó: Szombathelyi HTP

Lámpaoszlopnak csapódott egy autó Szombathelyen, a Zanati úton vasárnap hajnalban. A baleset következtében a gépjárműbe két ember szorult be, őket a szombathelyi hivatásos tűzoltók szabadították ki feszítővágóval, majd átadták a mentőknek további ellátásra. Az egységek a további tűzveszély megakadályozása végett áramtalanították a járműveket.

Fotó: Szombathelyi HTP

Szénmonoxid érzékelő jelzett Kőszegdoroszlón a Fő utcában egy családi házban vasárnap este. A lakók az ingatlant elhagyták, egy embert a mentők kórházba szállítottak. A helyszínre vonuló kőszegi önkormányzati és kőszegszerdahelyi önkéntes tűzoltók méréssel a mérgező gáz jelenlétét kimutatták, a vegyes tüzelésű cserépkályhából a fűtőanyagot eltávolították, a hivatásos tűzoltók pedig a fűtőberendezés használatától annak felülvizsgálatáig a lakókat eltiltották.


 

Kapcsolódó információk: