Hírek


Egyeztetés a burgenlandi tűzoltókkal
2019. november 06. 16:10
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság delegációja az ausztriai Eisenstadtban vett részt egyeztetésen.

November 5-én a határ menti partnerség jegyében egyeztetést tartott a Vas megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Landesfeuerwehrverband Burgenland (Burgenlandi Tűzoltó Szövetség). A megbeszélésen magyar részről Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Horváth Zoltán tű. alezredes, mb. gazdasági igazgatóhelyettes és Lakatár Gábor tű. alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, osztrák részről Alois Kögl úr a burgenlandi tartományi parancsnok valamint Josef Bader az Eisenstadti Tűzoltó Képzési Központ igazgatója vett részt.

Az egyeztetésen a két fél értékelte az elmúlt időszak közös tevékenységeit, gyakorlatait, különösképpen a tűzoltók Brand házbeli képzéseit, amelyről mindkét fél részére pozitív visszajelzések érkeztek. Az elkövetkező időszak közös feladatinak folytatását hangsúlyozta mindkét delegáció, így például a vas megyei tűzoltók további brandház képzéseit, azt ezeket megelőző tréner képzéseket. A felek megállapodtak abban is, hogy jövő évben is folytatják a közös gyakorlatokat és képzéseket.

Az egyeztetés végén Dr. Bognár Balázs tű. ezredes és Alois Kögl úr is megköszönte a kialakult jó partneri kapcsolatot, és kijelentették, hogy folytatni kell a jövőben is a megkezdett közös munkát.

Fotó: Burgenlandi Tűzoltó Szövetség


 

Kapcsolódó képek:

Egyeztetés a burgenlandi tűzoltókkal Egyeztetés a burgenlandi tűzoltókkal