Hírek


Hasznosan zárult a Társasházak Napja rendezvénysorozat
2019. november 08. 13:26
A megyei sajtó és a társasházak képviselői részére tartott tájékoztatót a társasházak tűzvédelme témakörben a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége november 6-án.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mindhárom katasztrófavédelmi kirendeltségén, november 5-6-7-án tartotta a „Társasházak Napja” rendezvénysorozatot, amelynek célja az volt, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát. A szombathelyi fórumot november 6-án a sajtó jelenlétében tartották, amelynek során Roboz József tű. alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi hatósági osztály szolgálatvezetője és Görömbölyi Róbert tű. alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztály vezetője tartottak előadást.

Az előadók elmondták, hogy a katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat, a kontrollok alkalmával nem a bírságolás, hanem a biztonság megteremtése a cél. A háromszintesnél magasabb és tíznél több lakásos épületek esetében például írásba kell foglalni az épületek használatával kapcsolatos tűzmegelőzési szabályokat, biztosítani kell az épület tűzoltógépjárművekkel történő megközelítését lehetővé tévő tűzoltási felvonulási területet, amelyet állandóan szabadon kell tartani annak érdekében, hogy a mentést célzó tűzoltói beavatkozás zavartalan legyen.

A tűzvédelmi házirend készítésével kapcsolatos tudnivalókról, a biztonsági rács létesítéséről, a tárolási szabályokról, a felvonulási terület biztosításáról, valamint a homlokzati szigetelés kialakításáról, továbbá a nyílt láng használatáról is lehetősége volt konzultálni ezekben a napokban minden lakástulajdonosnak, bérlőnek, közös képviselőnek, lakásszövetkezeti tagnak és minden érdeklődőnek.

A háromnapos rendezvény sikeresnek volt mondható, ugyanis a Sárvári, Szombathelyi és Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen egyaránt jócskán jelentek meg érdeklődők.


Fotó: Kiss Péter tű. alezredes/Szombathely KvK


 

Kapcsolódó képek:

Hasznosan zárult a Társasházak Napja rendezvénysorozat Hasznosan zárult a Társasházak Napja rendezvénysorozat