Közlemények


Légkondi, x-box, laptop és társaik – Mit tegyünk az elektromosság okozta lakástüzek megelőzéséért?
2016. július 21.

A lakástüzek okai között az elektromos eredetű lakástüzek az előkelő második helyen szerepelnek. Ezek a lakástüzek a legtöbb esetben egy kis odafigyeléssel megelőzhetők.

Részletek

Itt a kánikula-Tanácsok hőség idejére
2016. július 12.

Az elmúlt napok rendkívül meleg időjárása a napokban éri el a tetőpontját. Ilyenkor az emberek fáradtabbak, dekoncentráltabbak, folyadékszükségletük megnő. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az alábbiakban a nyári hőség idejére szolgál hasznos öltözködési, étkezési, strandolási tanácsokkal.

Részletek

Az aratás idején is fontos a tűzvédelem!
2016. július 07.

A nyári betakarítási munkák idején számos esetben riasztják a tűzoltókat tarlótüzekhez, gabonatüzekhez, melyeket sok esetben az emberi gondatlanság, vagy épp a munkagépek nem kellő körültekintéssel való használata okoz. A betakarítási, bálázási munkálatokra előzetesen fel kell készülni! Különösen fontos ilyenkor az erőgépek műszaki és tűzvédelmi ellenőrzése, valamint az aratásra, illetve a tarló és növényi hulladékok égetésére vonatkozó szabályok ismerete, betartása. Ezeket az Országos Tűzvédelmi Szabályzat tartalmazza.

Részletek

Ügyfélfogadási szünet a vízügyi hatóságnál
2016. június 30.

Július 1-je a Közszolgálati Tisztviselők Napja, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vízügyi hatóságánál munkaszüneti nap.

Részletek

Előző
1 2 3 4 5
Következő