Közlemények


Lakás- és temetőtüzek november első napjaiban
2016. október 27.

Mindenszentek idején és az azt követő Halottak napján általános szokás, hogy gyertyát gyújtunk azokért, akik már nem lehetnek velünk. Sokan nemcsak a temetőkben, hanem otthon is gyertyagyújtással emlékeznek meg, emellett egyre jobban terjed a halloweeni töklámpás készítése is. Sajnos nem telik el év anélkül, hogy a tűzoltókat ne riasztanák temetőtüzekhez, vagy olyan lakástűzhöz, amelyet kegyeleti gyertya okozott.

Részletek

Előzzük meg a kéménytüzeket!
2016. október 05.

Bár a hivatalos fűtési szezon csak október 15-én kezdődik, a hidegre fordult idő miatt sok háztartásban már fűteni kezdtek. Komoly veszélynek teszik ki otthonukat és szeretteiket azok, akik úgy kezdenek fűteni, hogy elmulasztják a fűtőeszközük éves karbantartását, vagy nem megfelelő tüzelőanyagot égetnek. A tűzoltókat csak az elmúlt héten huszonegyszer riasztották kéménytűzhöz.

Részletek

A baj megelőzhető
2016. október 04.

Bár egyre több otthonban kezdenek el fűteni, még nem késő a hűvösebb idő beköszönte és a fűtési szezon hivatalos indulása előtt szakemberrel ellenőriztetni a tüzelő-fűtőberendezéseket és az égéstermék-elvezető rendszereket. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülékek nem rendeltetésszerű használata, a szabálytalan kivitelezés, illetve a rendszeres műszaki felülvizsgálat vagy ellenőrzés elmulasztása.

Részletek

„Itt van az ősz, itt van újra…” – A kerti hulladékégetés szabályai
2016. szeptember 13.

Nemrég csengettek be a diákoknak, és csaknem ezzel egyidőben, hétvégén időjárásunkban is beköszönt az ilyenkor szokásos változékony, - olykor napos, olykor csapadékos, olykor szeles - őszi idő. A fák is lassan felkészülnek a télre, egyre többet hullatják leveleiket, sok munkát adva ezzel az udvarokban. A kertünkben lehulló megsárgult falevelek beterítik az udvart, ha pedig nem tudjuk hova tenni, legtöbb esetben elégetjük őket. Nem mindegy azonban, hogy mikor, hol és hogyan tesszük ezt! Gondolni kell azonban a biztonságos égetésre!

Részletek

Előző
1 2 3 4 5
Következő