Közlemények


Mustgáz – minden évben áldozatává válik valaki
2016. szeptember 06.

Az ősz a szüret és ezzel együtt a borkészítés időszaka, e periódus jellemző veszélyforrása a mustgáz. Évről évre csaknem tucatszor riasztják miatta a tűzoltókat, nem múlik el esztendő tragédia nélkül, tavaly Szekszárdon szedett áldozatot a mustgáz.

Részletek

Mire figyeljünk, hogy biztonságosan teljen az ünnep?
2016. augusztus 19.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt feladatának tekinti, hogy felhívja a lakosság figyelmét az augusztus 20-án megrendezésre kerülő szabadtéri rendezvények veszélyeire, illetve azok megelőzésére.

Részletek

Nincs akadály a pályázatokon való részvétel előtt
2016. augusztus 05.

Az illegális víztermelések legalizálására ösztönző módosítás történt a vízjogi szabályokban: mentesülnek a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól azok, akik 2016. június 4-ét megelőzően engedély nélkül létesített vízilétesítményükre fennmaradási engedélyt kérnek 2018. december 31-ig. A moratórium lehetővé teszi, hogy az utólagosan engedélyezett kutak tulajdonosai indulhassanak például a Vidékfejlesztési Program keretében a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztésére kiírt pályázaton.

Részletek

Legyünk körültekintőek, hogy ne okozzunk tüzet!
2016. július 22.

Az elmúlt napokban ismét gyakrabban riasztják a megye tűzoltó egységeit szabadban, tarlón keletkezett tüzek megfékezéséhez. A megelőzés jegyében a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a körültekintő, felelős magatartásra hívja fel a lakosság figyelmét.

Részletek

Előző
1 2 3 4 5
Következő