Közlekedési balesetekhez és szén-monoxid szivárgáshoz kérték a tűzoltók segítségét

2020. január 13. 07:05

Hét ember sérült meg a káreseteknél

Patakba csúszott egy személyautó a 86-os főúton, Vát térségében pénteken délután. A műszaki mentést végző szombathelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben egy ember sérült, őt a mentők kórházba szállították. A közlekedés az érintett útszakaszon a mentés ideje alatt félpályán haladhatott. 

Árokba csúszott egy személygépkocsi Ják külterületén pénteken kora este. A műszaki mentést a szombathelyi hivatásos és a jáki önkéntes tűzoltók végezték. A járművet annak utasai saját erejüknél fogva hagyták el, közülük két gyermeket a mentők a kórházba kivizsgálásra szállítottak. A káreset felszámolása és a baleseti helyszínelés ideje alatt a forgalom fél útpályán szünetelt.

Szivárgott a szén-monoxid Hegyhátszentjakabon a Kossuth utca egyik lakóházában. Az ott tartózkodó kettő gyermek a lakást elhagyta. A mentőszolgálat őket kivizsgálásra kórházba szállították, a körmendi tűzoltók a rossz állapotú, vegyes tüzelésű cserépkályha használatától a lakókat annak felülvizsgálatáig eltiltották, elhelyezésükről a helyi önkormányzat gondoskodott.

Személygépkocsi az árokba hajtott, majd az oldalára borult Kenyeri közelében szombaton hajnalban. A járműben utazó nem sérült meg, a műszaki mentést a sárvári hivatásos tűzoltók végezték.

Két személygépkocsi ütközött vasárnap este Szombathelyen a Szent Gellért és Rumi utak kereszteződésben, majd az egyik egy lakóházba csapódott. A járművek áramtalanítását a szombathelyi hivatásos tűzoltók végezték a tűzveszély elkerülése érdekében. A balesetben két ember sérült meg, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Fotó: Szombathelyi HTP