Tűzvédelmi tájékoztatást hallgathattak az érdeklődök Vassurányban

2020. február 21. 11:49

A Vas Megyei Tűzmegelőzési Bizottság, valamint a Vassurányi Idősek Klubja szervezésében a település faluháza adott otthont a lakosságot érintő tűzmegelőző témájú tájékoztatónak február 19-én.

 

Az otthonaink környezetbarát fűtéséről, a tűzifa tárolásáról, a szelektív hulladékgyűjtésről, a hulladékok eltüzelésének veszélyeiről, a füstérzékelők és szén-monoxid érzékelők hasznosságáról hallhattak előadást Vassurány lakói hétfőn este közösségi házukban. Aktualitást a téli fűtési időszak, valamint a hamarosan kezdődő, kiskertekben végezhető kerti hulladék szabályosan végezhető égetése adta. Egyed László tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője tájékoztatójában válaszolt a felmerülő kérdésekre, valamint tájékoztatta a hallgatóságot a kül,- és belterületi tüzek megelőzéséről, a település önkormányzati rendeletével szabályozott kerti hulladék égetésének rendjéről is. 

Igény alapján a katasztrófavédelmi kirendeltségek munkatársai az elkövetkezendő időkben tájékoztatókat tartanak illetékességi területükön a szabadtéri égetés szabályairól, a környezettudatos szabályos fűtésről és a lakástüzek megelőzéséről.

Fotó: Vassurányi Idősek Klubja