Hat tűzeset történt Vas megyében a hétvégén

2020. február 24. 09:23

Személyi sérülés nélküli tűzesetekhez vonultak a tűzoltók

Száraz ágakat égetett a lakó pénteken Kámban a Kossuth Lajos utcában. A tűz az erős szélben továbbterjedt a környezetében a száraz fűre körülbelül száz négyzetméteren. A lángokat a vasvári önkormányzati és a kámi önkéntes tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották.

Fanyesedéket égettek Celldömölkön a Temesvár utcában szombaton, a helyi égetési rendelettől eltérő időpontban. A kiérkező sárvári hivatásos és helyi önkormányzati tűzoltók a tulajdonost felszólították a tűz eloltására.

Családi ház utcafronti ablaka és fa redőnytokja égett Csehiben szombat este. A lángok oltását a szomszédos lakók egy tűzoltó készülékkel kezdték meg, majd az izzó, parázsló részeket a vasvári önkormányzati és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el, majd a füsttel telítődött házat kiszellőzették. A tűz a tetőszerkezetre nem terjedt át, a tűzeset körülményeinek tisztázása érdekében tűzvizsgálati eljárás indult. 

Növényi hulladékok gyulladtak vissza az előző napi égetési helyen mintegy húsz négyzetméteren vasárnap hajnalban Vasváron a Járdányi professzor utcában egy zárt ingatlanon. A tüzet a vasvári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kézi szerszámok segítségével oltották el.

Vágástéri hulladék izzott, parázslott tíz négyzetméteren Vasvár külterületén vasárnap. A tűzesethez a vasvári önkormányzati és kámi önkéntes tűzoltók vonultak, akik kézi szerszámok segítségével és egy vízsugárral megszüntették a parázslást.

Használaton kívüli raktárépület gyulladt ki vasárnap kora este Szombathelyen a Nádasdy Ferenc utcában. Az ötszázhatvan négyzetméter alapterületű épület fafödém és fatetőszerkezetének közel egyharmada égett. A Szombathelyi és sárvári hivatásos, valamint a szombathelyi önkéntes tűzoltók a lángokat hat vízsugár segítségével oltották el a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A tűzeset körülményeinek tisztázása érdekében tűzvizsgálati eljárás indult. 

Fotó: Balogh Eszter tű. ftőrm. Vas MKI, Egyed László tű. alezr. Szombathelyi Kvk, 112press.hu