Ismét az erős szél adott munkát a tűzoltóknak

2020. február 25. 09:31

Fákat és villanyoszlopot döntött, telekommunikációs kábeleket szabott el a viharos erejű szél hétfőn Vas megyében

Vasszécseny és Nemeskolta között egy tíz méteres fa dőlt az útra, fél útpályát lezárva. Az szombathelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát eltávolították az útról, biztosítva a közlekedést.

Nagygeresd közelében szintén egy körülbelül tíz méter magas fa dőlt a közútra, fél útpályán akadályozva a közlekedést. A répcelaki önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel a fát eltávolították, a forgalmi akadályt megszüntették.

Fa szerkezetű villanyoszlop az erős szélben megdőlt és eltörött az erős szélben Táplánszentkereszten a Park utcában. A törött oszlopot a villanyvezetékek tartották. A szombathelyi hivatásos tűzoltók az elektromos szolgáltató kiérkezéséig az útszakaszt a forgalom elöl elzárták, biztosították a helyszínt. A közműszolgáltató az üzemzavart a villanyoszlop cseréjével szüntette meg.

Telekommunikációs vezeték szakadt le és lógott az út felett Szombathelyen, a Teleki Blanka utcában egy lakóház homlokzatán. A Szombathelyi hivatásos tűzoltók kézi erővel a vezetéket eltávolították, a veszélyhelyzetet megszüntették.

Személygépkocsi az útpályát elhagyva felborult Körmenden az Ipari út és a Felsőberki út kereszteződésében. A körmendi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a sérültet a mentők kórházba szállították. 

Fotó: Illusztráció