Öt műszaki mentés a hétvégén

2020. március 23. 14:33

Balesethez, bejelzett szén-monoxid érzékelőhöz, de az erős szél okozta esetekhez is riasztották a Vas megyei tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

Cserépkályha füstelvezetőjéből szivárgott vissza a füst a lakótérbe Kőszegen, a Sáncárok utcában pénteken délután. A kőszegi önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egység a kályhából a parazsat eltávolította, ezzel a füstölés megszűnt. Lakosságvédelmi intézkedésre az eset kapcsán nem volt szükség. 

Lesodródott az útról, majd fának és egy közeli ház kerítésének csapódva állt meg egy személyautó Celldömölkön a Széchenyi utcában pénteken este. A balesethez a celldömölki önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egység áramtalanította a személyautó, majd kivontatta az árokból és megszüntette a forgalmi akadályt. 

A szél szakította fel egy szombathelyi társasház tetején lévő bádoglemezt a Bem József utcában szombaton reggel. A fellazult lemez veszélyt jelentett a gyalogosközlekedés számára. A szombathelyi hivatásos tűzoltók az épület tetejére feljutottak, majd kéziszerszámok segítségével a lemezt eltávolították. 

Szén-monoxid érzékelő jelzett be Bükön, a Petőfi Sándor utcában szombaton este. A jelzést követően az ott lakók az ingatlant elhagyták és segítséget kértek. A szombathelyi hivatásos és a csepregi önkormányzati tűzoltók a helyszínen méréseket végeztek, mérőműszereik kimutatták a szén-monoxidot a lakás levegőjében. Az egységek a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereket, akik leszerelték a gázórát. 

A szél döntött ki egy fa távközlési oszlopot Vasváron, a Papmalmi úton vasárnap délelőtt. A vasvári önkormányzati tűzoltók spanifer segítségével megtartották az oszlopot, majd egy csavar segítségével visszarögzítették azt a helyére.

Fotó: Celldömölki Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság