Hat tűzesethez riasztották a Vas megyei tűzoltókat a hétvégén

2020. március 30. 14:52

Szabadtéren keletkezett, gépjárműtűzhöz és tetőtűzhöz is riasztották a tűzoltókat az elmúlt napokban, Vas megyében.

Lakókocsi égett teljes terjedelmében Molnaszecsődön, a Kossuth úton, pénteken reggel. A tűz a lakókocsi környezetében lévő három darab fenyőfára is átterjedt és egy további lakókocsi plexi ablaka is megolvadt. A körmendi hivatásos tűzoltók egy propán-bután gázpalackot a tűzzel érintett területről kihoztak, amelyet hőhatás nem ért. Az egység ezt követően két vízsugárral eloltotta a lángokat. 

Személyautó gyulladt ki egy szombathelyi áruház parkolójában a Hunyadi János úton pénteken délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos porral oltó készülék segítségével az oltást megkezdte. Az egység áramtalanította a gépjárművet, ezt követően átvizsgálta azt, de további izzást, füstölést nem tapasztalt. 

Présház tetőterében felhalmozott hulladék égett húsz négyzetméteren Vasváron, az Alsóárokhegy utcában szombaton hajnalban. A körmendi hivatásos és a vasvári önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével tűz továbbterjedését megfékezték majd eloltották a lángokat.

Száraz fű égett mintegy száz négyzetméteren Kemenesmihályfa településen, az Öreg-hegyen szombaton délután. A celldömölki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a tűz továbbterjedését megakadályozták, majd eloltották a lángokat.  

Hulladékot égetett egy lakó családi háza udvarában Szombathelyen, a Rumi úton, szombaton a kora esti órákban. A tűz az udvarban lévő tujasorra és melléképület tetőszerkezetére is átterjedt. A szombathelyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat, majd hőkamerával átvizsgálták az épületet, de további izzást nem tapasztaltak. 

Száz négyzetméteren égett mintegy százötven hengerbála kazalba rakva Zsennye településen, a Petőfi Sándor utcában vasárnap az esti órákban. A sárvári hivatásos és a rumi önkéntes tűzoltók vonultak a tűzeset helyszínére. Az egységek körbehatárolták a lángokat, majd felügyelet mellett leégették azt. Az utómunkálatok csak órákkal később kezdődhettek meg a helyszínen. A tűzoltók kéziszerszámok segítségével a még izzó részeket véglegesen eloltották. 

Fotó: Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság