Négy műszaki mentés csütörtökön

2020. augusztus 07. 10:45

Balesetekhez, fakidőléshez és szén-monoxid szivárgáshoz is riasztották a Vas megyei tűzoltókat a tegnapi napon és pénteken hajnalban.

Megcsúszott az úton, majd az árokba borult egy kamion a 8-as főúton Hosszúpereszteg térségében csütörtökön reggel. A kamionnak rakománya nem volt. Az önállóan beavatkozó hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. A tűzoltók felitatták az úttestre folyt olajat, valamint a helyszín biztosításában nyújtottak segítséget.

Két személyautó ütközött össze Szombathelyen, a Gagarin úton, csütörtökön reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautókat, majd megszüntették a forgalmi akadályt. 

Tizennyolc méter magas diófa dőlt meg veszélyesen a szomszéd ház felé Iváncon, a Dózsa György utcában csütörtökön délután. A körmendi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát kivágták, ezzel a veszélyt megszüntették. 

Bejelzett a szén-monoxid érzékelő egy szombathelyi lakásban, a Hunyadi János úton, pénteken hajnalban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakó a szellőztetést megkezdte. Az egység méréseket végzett az ingatlanban, a mérőműszerek kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. A tűzoltók helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereket, akik a gázórát leszerelték. 

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság