Többségében balesetekhez vonultak a hétvégén

2020. augusztus 10. 13:27

Öt műszaki mentésnél volt szükség a Vas megyei tűzoltók segítségére az elmúlt hétvégén.

Szerelőaknába esett egy ember Szombathelyen, a Körmendi úton, pénteken reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók az aknába leereszkedtek, majd hordágy és mentőkötél segítségével a sérült személyt kiemelték a mélyből és átadták a mentőknek. 

Nyerges vontató borult az oldalára a 86-os főúton Zalalövő közelében szombaton hajnalban. A jármű félig az úton, félig pedig az árokban állt meg. A körmendi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kamiont. 

Két személyautó ütközött össze a 87-es főúton, Szombathely térségében szombaton reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók az autók és környezetük átvizsgálását követően áramtalanították azokat. 

Elhagyta az úttestet, majd a tetejére borulva állt meg egy személyautó Orfalu térségében szombaton a kora esti órákban. A körmendi és szentgotthárdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd kerekeire állították és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Két személyautó ütközött szalagkorlátnak, majd az egyik a tetejére borulva állt meg az M86-os főúton Nemesbőd térségében, hétfőn hajnalban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautókat, majd megvilágították a helyszínt és segítséget nyújtottak a mentőszolgálat szakembereinek. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében le kellett zárni a forgalom elől. 

Fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság