Öt műszaki mentés a hétvégén

2020. szeptember 21. 14:52

Többségében közlekedési balesetekhez riasztották a Vas megyei tűzoltó egységeket az elmúlt hétvégén.

Elhagyta az úttestet, majd az árokba csapódva állt meg egy személyautó az M86-os főúton Szombathely térségében pénteken reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót, majd átvizsgálták, de üzemanyagfolyást nem tapasztaltak. 

Villanyoszlopnak csapódott egy személyautó a 86-os főúton Körmend közelében szombaton délután. Az ütközés következtében a villanyoszlopon lévő lámpa megsérült és a magasban lógott. A körmendi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót, majd az áramszolgáltató szakemberekkel közösen a villanyoszlopon lévő lámpát eltávolították. 

Családi ház pincéjében állt a víz 35 centiméter magasan Körmenden, a Templom utcában vasárnap délután. A körmendi hivatásos tűzoltók a felgyülemlett vizet a pinceablakon keresztül, szivattyú segítségével eltávolították. 

Szikláról esett le egy túrázó Bozsokon, a Kalapos-kő közelében vasárnap délután. A kőszegi önkormányzati, bozsoki, kőszegszerdahelyi, kőszegdoroszlói önkéntes tűzoltók vonultak a baleset helyszínére. Az egységek a vérzéscsillapítást megkezdték, majd nyakmerevítő segítségével fixálták a bajbajutott túrázót és hordágyra helyezték, majd segítséget nyújtottak mentőknek a lehozatalban és a sérült mentőautóba való elhelyezésében. 

Két személyautó üközött össze Iváncon, a Kossuth Lajos utcában vasárnap az esti órákban. A körmendi hivatásos és az ivánci önkéntes tűzoltók vonultak a baleset helyszínére. Az egységek áramtalanították a személyautókat,  felitatták az ütközés következtében az úttestre folyt olajat, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében le kellett zárni a forgalom elől. 

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság