Két önkéntes tűzoltó egyesület is jubileumot ünnepelt

2020. szeptember 21. 14:57

Vép-Bozzai Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Pinkamindszenti Önkéntes Tűzoltó Egyesület ünnepelte fennállásának 140. éves jubileumát szeptember 19-én.

A vépi önkéntes tűzoltók hálaadó szentmisével kezdték az ünnepet, amelyet a szertár előtti koszorúzás követett. A jubileumi állománygyűlésen beszédet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kóbor Attila az egyesület parancsnoka, valamint elismerések átadására is sor került. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Dénes Károly tű. alezredes, főügyeleti osztályvezető képviselte, aki beszédében hangsúlyozta a vépi önkéntesek példamutató csapaterejét, jól szervezettségét. Kiemelte, hogy az egyik legszebb hivatás a köz érdekeinek szolgálata, amely sok esetekben lemondásokkal jár. Az alezredes elismerést adott át Kóbor Attilának, az egyesület parancsnokának, Horváth Péter parancsnokhelyettesnek és Varga Gábor gépjárművezetőnek. A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság elismeréseit Göncz Szabolcs tű. alezredes, parancsnok adta át Pájer András, Tóth Tamás és Szijártó Róbert beosztott tűzoltóknak. 

Pinkamindszenten zenei kíséret mellett érkezett az ünneplő tömeg a templomig, ahol zászlószentelő szentmisére került sor, majd az ünnepi állománygyűlésen beszédet mondott V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője és Kovács András a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség elnöke. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében Pajor László tű. ezredes, tűzoltósági főfelügyelő köszöntötte az ünneplő önkénteseket. Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója nevében Pajor László tű. ezredes emléklapot adott át az egyesület elnökének a Pinkamindszenti Önkéntes Tűzoltó Egyesület megalakulásának 140. évfordulója alkalmából a mentő-tűzvédelem területén végzett kiemelkedő feladatellátás elismeréseként. Továbbá a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elismeréseit is átadta Belső László elnöknek, Sólyom Zsolt parancsnoknak és Németh Ernő beosztott tűzoltónak. Kovács Balázs tű. alezredes, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka elismerést adott át Mosolits József, Perjési László és Pendli Gábor beosztott tűzoltóknak. 

Gratulálunk az elismerésekhez!

Fotó: Dénes Károly tű. alezredes/Vas MKI, Balogh Eszter tű. ftőrm./Vas MKI