Hét műszaki mentés a hétvégén

2020. október 19. 15:50

Balesethez, fakidőléshez és gázszivárgáshoz is riasztották a Vas megyei tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

Fa dőlt a közútra és akadályozta a járműforgalmat Kőszegen, a Forrás úton, pénteken délután. A kőszegi önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egység motoros láncfűrész segítségével feldarabolta a fát, majd eltávolította a közútról. 

Három személyautó volt érintett abban a balesetben, amely Vasváron a Kossuth Lajos utcában történt pénteken délután. A vasvári önkormányzati tűzoltók áramtalanították az egyik személyautót, majd megszüntették a forgalmi akadályt. 

Gázcsonkból szivárgott a gáz Csörötneken, a Fő úton, pénteken a kora esti órákban. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs és a kondorfai önkéntes tűzoltók egy vízsugárral biztosították a helyszínt, a gázszolgáltató kiérkezéséig. 

Tíz méter magas fa dőlt az útra a 87-es főúton Rum közelében szombaton hajnalban. A sárvári hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, majd a közútról eltávolították. 

Két személyautó ütközött össze Szombathelyen, a Söptei úton szombaton délután. Az ütközést követően az egyik autó az árokban, a másik a szántóföldre csapódva állt meg. A szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak a balesethez. Az egység áramtalanította a mozgásképtelen járműveket. 

Személyautó ütközött egy családi ház előtt lévő gázcsonknak Kisunyomban, a Fő utcán szombaton délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig az autó tulajdonosa a járművet áramtalanította. Az egység elvégezte a családi ház áramtalanítását, majd ötven méter sugarú körben egy védelmi zónát jelölt ki. Az autó emelőpárnával való megemelését követően egy vízsugárral való biztosítás mellett az egység elzárta a gázcsonkot. 

Cserépkályha mellett elhelyezett szén-monoxid érzékelő jelzett be Ikerváron, a Gróf Batthyány Lajos utcában vasárnap este. A sárvári hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egység méréseket végzett az ingatlanban, mérőműszereik kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. A tűzoltók az éghető anyagot a cserépkályhából eltávolították, a kéményt átvizsgálták, abban lerakódást, izzást nem tapasztaltak. Az égéstermék eltávolítását követően az egység szén-monoxidot nem mért az ingatlanban. Az eset kapcsán lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.