Hat tűzesethez riasztották őket

2020. november 23. 15:29

Tetőtűzhöz, családi ház udvarában lévő hulladéktűzhöz és egy lakókocsi tűzesetéhez is riasztották a Vas megyei tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

Százhúsz négyzetméteres családi ház tetőtere feletti tetőszerkezet és a szigetelés égett mintegy húsz négyzetméteren, Vépen, a Hunyadi utcában pénteken az esti órákban. A szombathelyi hivatásos és a vépi önkéntes tűzoltók vonultak a tűzeset helyszínére. Az egységek három vízsugár segítségével a tűz továbbterjedését megfékezték, majd eloltották a lángokat. A tűzoltók ezt követően hőkamera segítségével átvizsgálták a tetőszerkezetet, de további izzást nem tapasztaltak. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Hulladék és autógumi égett Telekesen, a Vörösmarty Mihály utcában szombaton délután. A vasvári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a lánggal égést megszüntették. 

Ötven négyzetméteren, két méter magasan összehordott növényi hulladék égett Répceszemere településen, szombaton este. A répcelaki önkormányzati, répceszemerei és bejcgyertyánosi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. A munkálatokat a helyszínen egy erőgép is segítette, amely átforgatta a hulladékot, hogy a tűzoltók még hozzáférjenek az izzó részekhez. 

Kazánba, száraz fával való befűtést követően áramlott vissza a füst Vépen, a Rákóczi utcában vasárnap reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egység a tüzelőanyagot a kazánból eltávolította, majd a kémény tisztítónyílásait megbontotta. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a kéményt, de további izzást, parázslást nem tapasztaltak. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Családi ház udvarán összehordott hulladék égett Celldömölkön, a Nagyvárad utcában vasárnap délután. A celldömölki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a tüzet megfékezték. 

Teljes terjedelmében égett egy lakókocsi Rábapatyon, a Katona József utcában vasárnap este. A lakókocsiban élő ember a tűz észlelésekor kimenekült. A sárvári hivatásos, jákfai önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a tüzet megfékezték, majd eloltották a lángokat. A tűzoltók kiérkezése előtt a járműben egy propán-bután gázpalack felrobbant, a tűzoltók pedig egy kemping gázpalackot kihoztak, amelyet hőhatás nem ért. 

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság